27 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

İşsiz kalan vatandaşlara devlet desteği ve nakdi yardımlar 24 bin 381 TL’ye kadar yükseldiği kaydedildi. İşsiz kalanlar 15 bin 880 liraya varan işsizlik maaşı alırken İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlar da ek olarak ayda 8 bin 501 lira daha kazanabiliyorlar.



Türkiye'de işsiz kalan vatandaşlara yönelik devlet destekleri ve nakdi yardım ile iş bulma imkanları ön plana çıkmaktadır. İşten ayrılan ve belirli şartları karşılayan vatandaşlar, işsizlik maaşı almanın yanı sıra, İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılarak ek gelir sahibi olabilirler.

İŞSİZLİK MAAŞINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in haberine göre, İşsizlik maaşından faydalanmak için işten ayrılmadan önceki son üç sene içerisinde en az 600 gün sigorta primi yatırmış olması gerekmektedir. Bu süreye bağlı olarak, 180 ile 300 gün arasında işsizlik ödeneği alınabiliyor. Maaş miktarı, son dört aylık brüt maaşın yüzde 40'ı kadar olup, brüt asgari ücretin yüzde 80'ini geçmediği belirtildi.

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İLE EK GELİR KAPISI

İŞKUR'un düzenlediği işbaşı eğitim programlarına katılan işsiz vatandaşlar, işsizlik maaşlarına ek olarak günlük 326,97 lira kazanç sağlayabiliyor. Bu programlar sayesinde, aylık toplamda 8 bin 501 lira 22 kuruş ek gelir elde etmek mümkün. Öte yandan, bu eğitim programları, özellikle bilişim ve imalat sektörlerindeki meslekler için altı ay, diğer sektörler için ise üç ay süreyle uygulanabiliyor. Öte yandan, 18-29 yaş arası gençler için siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme alanlarında dokuz aya kadar eğitim imkanı sunuyor..

İşsizlik ödeneği için, işten ayrılan kişi bir sonraki 30 gün içerisinde  İŞKUR'a başvuru yapılası lazımdır. Bu süreçte işbaşı eğitim programlarına katılmak için, vatandaşların bulundukları ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ya da Hizmet Merkezleri'ne başvuru yapabilecekleri kaydedildi. Yapılan bu destekler ile işsiz kalan vatandaşlar için hem maddi destek sağlanmakta hem de yeni iş fırsatları sunulmaktadır. Devletin sunduğu bu çifte destek ile birlikte işsizlik dönemlerini verimli bir şekilde değerlendirme ve yeni bir kariyere adım atma fırsatı sunuyor.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine seyyanen zam için hem rakam hem de tarih sızdı! Hemen bakın!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu ay hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte kalem kalem o tablo!

EYT'de 2. aşama ortaya çıktı! Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emeklilik mi geliyor?

SSK, Bağ-Kur emeklisi, memur ve memur emeklisi maaşlarında flaş gelişme: Temmuz zammı için ilk rakam açıklandı!


Geri Dön