28 / 04 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine seyyanen zam için hem rakam hem de tarih sızdı! Hemen bakın!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine seyyanen zam için hem rakam hem de tarih sızdı! Hemen bakın!

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak seyyanen zammı bekliyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerinin seyyanen zammı için kulis bilgilerini aktardı. 



Pek çok kişi tarafından merakla beklenen yerel seçimlere artık sayılı günler kala partiler de seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Seçimlere bu kadar az zaman kalmışken milyonlarca emeklinin gündeminde de hem zamlar hem de hesaplara yatırılacak olan ikramiyeler var. Yeniçağ'da yer alan habere göre açlık sınırı altında kalan emekli vatandaşlara seyyanen zam gelip gelmeyeceği merakla beklenirken, 14 milyondan fazla emeklinin yüzünü güldüren haber SGK uzmanı İsa Karakaş'tan geldi.

İsa Karakaş katıldığı bir programda seyyanen zam için hem tarih verdi hem de rakam açıkladı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada emekli maaşlarının açlık sınırının oldukça altında kaldığını belirten İsa Karakaş Ankara'dan sızan kulis bilgilerine göre hükümetin elindeki senaryoları paylaştı.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine seyyanen zam için hem rakam hem de tarih sızdı! Hemen bakın!

İsa Karakaş açıklamasında, "Temmuz'da emeklilere ve kamu işçilerine zam verildi. Memurlara  ve asgari ücrete de oldukça yüksek bir zam yapıldı. Temmuz ayında maalesef en düşük maaş alanlar yüzde 25'te kaldı. Emeklilerle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı var. Cumhurbaşkanı'nın Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz'ın başkanlığında bir toplantı yapıldı ve bu toplantıdan 5 bin liralık bir ikramiye çıktı.

Ekim planını gündeme getiren hükümet Ramazan Bayramı'nda verilecek olan ikramiyeden başlayarak, 10 Nisan 2024 tarihinde bayramın ilk günü olduğunu göz önüne alarak, 31 Mart tarihinden önce şu anda 2 bin Türk Lirası şeklinde olan ikramiyenin en az 5 bin Türk Lirası'na çıkarılması gündeme geldi.

SEYYANEN ZAM MÜJDESİ

İsa Karakaş, yerel seçim sürecine girildiğini dile getirerek, şunları da söyledi: "Eğer kritik bir sürece girilirse, bu 5 bin TL'lik rakamın 10 bin TL'ye kadar yükselebileceğini söyleyebilirim. Peki Hükümetin elindeki en büyük koz nedir? Seyyanen zam kozu burada oldukça önem taşıyor. Emekli vatandaşlar kendilerine söz verildiğini belirtiyorlar. Temmuz'da özellikle memur emeklileri, haklı olarak, geriye dönük olarak 12 bin Türk Lirası alacaklarını belirtiyorlar. Elbette verilmiş olan bu sözlerin yerine getirilmesi gerekir. Fakat gerçekçi olmak önemlidir. Nasıl mı gerçekçi olmak gerekir?

Şu anda ekonomik durum oldukça net. Bununla ilgili bir program yürütülüyor. O 8 bin Türk Lirası - 12 bin Türk Lirası rakamı mümkün değil zaten. Seyyanen zam rakamı, en az 4 bin Türk Lirası civarı ya da 5 bin Türk Lirası civarı olabilir, tüm emeklileri de kapsaması düşünülüyor.

 

1957 yılında İETT çalışanları için Şişli'ye site yapılmış!

“Buralarda malda kalın” diyen gayrimenkul uzmanı yatırım için o ülkeyi işaret etti!

İstanbul'dan  Ankara  tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 


Geri Dön