27 / 04 / 2024

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme aldıklarını ve ön proje çalışmalarını tamamladıklarını duyurdu. Süper hızlı tren hattın güzergah uzunluğu 344 kilometre olacak.

22 YILDA DEMİR YOLLARINA 21 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, 2 bin 251 kilometre hızlı tren ağı inşa ettiklerini belirterek, ''Projelerimizle sadece doğu-batı hattında değil, kuzey-güney kıyılarımız arasında da demir yolu ulaşımını ekonomiye katkı sağlar hale getirmeyi planladık. Bu kapsamda son 22 yılda demir yollarına 22,1 milyar dolar yatırım yaptık'' dedi. 

İstanbul dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İSTANBUL-ANKARA ARASI SÜPER HIZLI TREN GELİYOR

Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Karaman ve Ankara-Sivas hızlı tren hatlarının ardından şimdi de Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme geldi ve ön proje çalışmaları tamamlandı. 

İstanbul dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İSTANBUL  Ankara  ARASI 80 DAKİKA OLACAKÜ

Süper hızlı tren hattının güzergah uzunluğu 344 kilometre olacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerle seyahat süresi 80 dakikaya indirilmesi planlanıyor.

Ayrıca Gebze'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı'na ve son olarak Çatalca'ya ulaşacak Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesi de planlar arasında alındı.

Bakan Uraloğlu ''2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planı ve yol haritamızla, hızlı tren hizmeti alan il sayımızı Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Gaziantep, Halkalı-Kapıkule gibi tüm hızlı tren projelerimizi tamamladığımızda 52'ye çıkartacağız. Demir yolu hat uzunluğumuzu da 28 bin 590 kilometreye yükselteceğiz." dedi.
 

İstanbul ve Ankara'ya büyük proje! Bakan Uraloğlu açıkladı: Süper Hızlı Tren geliyor

İstanbul-Ankara arası 1.5 saate düşecek!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi'nin basın toplantısı 10 Aralık'ta!

Geri Dön