29 / 04 / 2024

Emekli maaşına seyyanen zam için tarih verildi! SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisine müjde geldi!

Emekli maaşına seyyanen zam için tarih verildi! SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisine müjde geldi!

Emekli maaş ve ikramiyelere gelen zam gündemden düşmüyor. Yaşam şartlarının zorlaşmasıyla emeklilere gelen zamlar emekliyi mutlu etmedi. Emeklinin gözü seyyanen zamda. Peki emekliye seyyanen zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...



Emekli maaş ve ikramiyelerin belli olmasıyla gelen zamlar emekliyi mutlu etmedi. Ekonomik koşullar emekliyi zor durumda bırakırken gözler seyyanen zamın yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, emekli maaşına zam için tarih verdi.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM İÇİN TARİH VERİLDİ!

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Temmuzda 7 bin 500 TL'ye çıkan en düşük emekli aylığı Ocak ayında 10 bin TL'ye yükseldi. Ancak bu rakam emeklilerin geçim şartlarını karşılamaya yetmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "gözlerimizi kapamamız mümkün değil" diyerek emeklilerin gelirlerinin artacağını söyledi. Emekli maaşlarına ilişkin tartışmalara Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ten dikkat çeken yorum geldi. Küçük, "Emeklilerde adalet sağlanamadı" diyerek Temmuz ayını işaret etti.

EMEKLİLERE ADALET SAĞLANAMADI

Cem küçük emeklilere yapılan zamların yetersiz olduğun söyleyerek adaletin sağlanmadığını söyledi. Küçük konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Dolayısıyla emeklilerde "adalet" sağlanamadı bakın doğru kelime budur Ben bunu hep kullanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da kullandı. Emeklilerde ve memurlara verilen zam oranlarında özellikle emeklilerde adalet sağlanamadı.'' dedi.

 Emekli maaşına seyyanen zam için tarih verildi! SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisine müjde geldi!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 14 BİN LİRA OLMASI GEREKİYORDU

Türkiye'de toplam 16 milyon emekli olduğunu söyleyen Küçük, bunların aşağı yukarı 8-9 milyonu en düşük emekli maaşı alanlar yani 10 bin TL aldığını söyledi.

Son 2 yılda maaşlar yüzde 200'e yakın arttığına dikkat çeken Küçük, en düşük aylık alan emekliler yüzde 40 zam aldığını ve mormalde şu an en düşük emekli maaşı 12-14 bin TL'ye, 15 bin TL alanların ise 20 bin TL'ye yükselmesi gerektiğini söyledi. 

Emekli maaşı sorgulama 2024! Emekliler şimdi yeni maaşlarınızı öğrenin! Kim, kaç TL alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli çıkışı: Seyyanen zam yok, bize destek olun!

Geri Dön