Eğitim

Borusan Müzik Evi'nin açılışı yapıldı!

Borusan Müzik Evi Beyoğlu İstiklal Caddesinde açıldı.

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın Beyoğlu İstiklal Caddesinde restore ettirdiği tarihi binada kurulan "Borusan Müzik Evi" açıldı.

Açılışta müzisyen Mercan Dede, "Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü" ve semazenler eşliğinde konser verdi.

Konserde, ressam Carlito Dalceggio, "Aşk Ateştir" temalı canlı resim performansı sergiledi.

Açılışa, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ile oyuncu Meltem Cumbul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Klasik müzikten caza, modern danstan tiyatroya, çağdaş sanattan atölye çalışmalarına kadar birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak Borusan Müzik Evi'nde sezon, Avusturya Barok Topluluğunun eşlik ettiği Katalan Soprano Nuria Rial'in 15 Ocak'ta vereceği konserle açılacak.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Borusan Müzik Evi: Bu bir ilk!

Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi, bir yıl kadar önce Borusan Filarmoni'nin yeni şefi Sacha Goetzel'i bizlerle tanıştırdığı yemekli toplantıda müjdeyi vermişti: "Borusan Müzik Evi'ni açtığımızda, orkestramızın rahatça prova yapabileceği bir mekan da olacak. Dileyen müzikseverler, provaları da izleyebilecek."
Newyork Filarmoni'yi Kurt Masur'un yönettiği dönemde birkaç provasını izlemiştim. 10 dolara izliyorsunuz. Dünyaca ünlü bir şefi ve solisti, konserin son provasında saatlerce izlemek çok keyifli.
Perşembe akşamı Borusan Müzik Evi'nin açılış davetine katılmak üzere Galatasaray'dan Tünel'e doğru yürürken, sol tarafta restore edilip ışıklandırılmış harika bir tarihi bina gördük. Tamam budur diye kapıya yöneldik ki, koruma "Burası Ömer Koç Sergi Sarayı" dedi. Dıştan ışıklandırılmış, ama henüz faaliyete geçmemiş. Merakla bekliyoruz.

Ömer Koç'la karşılıklı
Borusan Müzik Evi, Ömer Koç Sergi Sarayı'nın tam karşısında. İstiklal Caddesi'ne hayli geniş cephesi var. Koç'unkinin aksine bu bina dıştan ışıklandırılmamış, çünkü 6 kata yayılmış rengarenk, neon ışıklı sanat yapıtlarını ve enstalasyonların ışıkları dışardan görünsün istenmiş.
Bir özel sektör kurumunun filarmoni orkestrası kurup, her ay düzenli konser vermesi, Türkiye için bir ilk ve tek. Orkestrasının prova yapabileceği, kusursuz bir akustiği olan bir mekana sahip olması da bir ilk tabii.

Müziği anında resmetmek
Açılış gecesi ben de bir ilki yaşadım. (Diğer pek çok davetliyle birlikte) Sol yanımızda Borusan Quartet, sağ yanımızda  Mercan Dede ve klarnetli, neyli darbukalı ekibi. Tam karşımızda koskoca bir ekran gibi duran beyaz zemin ve çalan müziği, o zeminin üzerine anında resmeden Newyork'lu ressam Carlito Dalceggio. (Dalceggio, ünlü Cirque du Soleil'in parti yaratıcılarındanmış.)
Bitmedi: Klasik Batı müziği ve Doğu'nun hüzünlü melodilerinin, "Aşk Ateştir" adlı canlı resim performansıyla içiçe geçtiği 1,5 saatlik etkinliğin son 10-15 dakikasına 2 semazen de katıldı. Onlar ulvi bir ahenk içinde dönerken, ressam da tablosunun son eksiklerini tamamlıyordu...
Ben hem göze, hem de kulağa aynı anda ve aynı yoğunlukta bu kadar hitap eden bir etkinliği daha önce hiç izlememiştim. Pür dikkat soluk soluğa izledim ve hayran kaldım. Borusan Grubu'nun çağdaş sanat koleksiyonundan eserlerin daimi olarak sergileneceği bu mekan, müzikle görsel sanatlar arasındaki farklı, deneysel bir birlikteliği ziyaretçilere sunacak.
Müzik Evi'nde haftanın 3 günü klasik oda müziği, caz, dünya müziği konserleri ve modern dans gösterileri olacak.
Borusan Müzik Evi, kentin kültür hayatına Kocabıyık ailesinden eşsiz bir armağan. Mükemmel bir kurumsal sosyal sorumluluk örneği.
Borusan'ın "san"ı, yoksa sanayi değil de sanat kelimesinin kısaltılmışı mıydı?
Meral Tamer/Milliyet

`Borusan Müzik Evi' tarihi mekanında 

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde restore ettirdiği tarihi binada kurulan `Borusan Müzik Evi' açıldı.

Açılışta müzisyen Mercan Dede, `Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü' ve semazenler eşliğinde konser verdi. Konserde, ressam Carlito Dalceggio, `Aşk Ateştir' temalı canlı resim performansı sergiledi. Açılışa, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ile oyuncu Meltem Cumbul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Klasik müzikten caza, modern danstan tiyatroya, çağdaş sanattan atölye çalışmalarına kadar birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak mekanda sezon, Avusturya Barok Topluluğu'nun eşlik ettiği Katalan Soprano Nuria Rial'in 15 Ocak'taki konseriyle açılacak.
Star