24 / 07 / 2024

Boşandıktan sonra eski eşteki ev nasıl geri alınır

Boşandıktan sonra eski eşteki ev nasıl geri alınır

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Yanlışla başlamış' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Bir yakınım daire alacaktı, ancak bazı borçları varmış. Borçlularına karşı tedbir olsun diye evi eşinin üzerine yapmış fakat sonradan eşinden boşanmış...




Bir yakınım daire alacaktı, ancak bazı borçları varmış. Borçlularına karşı tedbir olsun diye evi eşinin üzerine yapmış fakat sonradan eşinden boşanmış. şžimdi evini istiyor, boşanan eş de vermiyor. Buna bir çare yok mu • ç.A.

Tabiri caizse buna kazdığı kuyuya düşmek denilir. Borcun varsa önce borcunu öde. Borcun varken kendine daire almak pek savunulacak bir durum değil. Neyse burada daha fazla üzerimize vazife olmayan nasihatlerde bulunmayalım işimize bakalım. Bu yakınınız eşine tapuda işlem yaparak daireyi vermiş. Büyük ihtimalle de satış göstermiş. Yani eski eş bu yeri satın almış. şžimdi devletin resmi kayıtlarındaki durumun aksini yine aynı güçte bir resmi belge ile belgelemek durumunda. Yoksa boş bir iddia ile bu dava ispatlanamaz ve kolay kolay kazanılamaz. Yani mahkemeye çıkıp 'üç tane şahidim var, 'Ben borçlularımdan mal kaçırmak için daireyi eski eşime yaptım' mı diyecek Bence iş zor, bunu baştan düşünecekti. Yanlışla başlayan işi düzeltmek zordur.
Posta


Geri Dön