27 / 04 / 2024

Boşanma aşamasında olan Bill Gates'in mal varlığı ne olacak? 

Boşanma aşamasında olan Bill Gates'in mal varlığı ne olacak? 

Bill-Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitirmeye hazırlanıyor. Çiftin boşanması en pahalı ikinci ayrılık olarak gündemde yer alacak. Peki, Bill Gates'in mal varlığı nasıl bölünecek? 



130 milyar dolarlık toplam servetleriyle dünyanın en zengin çiftlerinden Bill ve Melinda Gates boşanıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitireceklerini Twitter hesaplarından “Hayatımızın sonraki aşamasında bir çift olarak birlikte büyüyebileceğimizi düşünmüyoruz” şeklinde açıklama ile duyurdu.

BOŞANMA SEBEBİ BİLİNMİYOR

Örnek gösterilen çiftin ayrılıklarının nedeni henüz bilinmiyor. Ancak Melinda Gates daha önce yaptığı bir açıklamada, kocasının iş ve aile hayatı arasında dengeyi kurmakta zorluk çektiğini söylemişti. Şirketinin yönetiminden Mart 2020’de ayrılan Bill Gates, 26 milyar dolara karşılık gelen yüzde 1.37’lik Microsoft hissesinin sahibi.

DEVASA SERVET NASIL PAYLAŞILACAK

MelInda ve Bill Gates daha önce evlilik anlaşması yapmadıkları için şimdi  devasa servetin nasıl paylaşılacağı merak konusu oldu. Çok sayıda emlak, bir özel jet, göz kamaştırıcı sanat koleksiyonu ve lüks araçları da içeren servetin dağıtımına yönelik bir ayrılık sözleşmesinin taraflarca imzalandığı boşanma belgelerinde belirtilse de, henüz bir açıklama yapılmadı. 

Boşanma aşamasında olan Bill Gates in mal varlığı ne olacak? 

ÇOCUKLARA SADECE 10 MİLYON DOLAR

Gates çiftinin, Jennifer ve Phoebe isminde iki kızı ile Rory  isimli bir erkek çocukları bulunuyor. Bill Gates daha önce yaptığı bir açıklamada, devasa servetine rağmen çocuklarının her birine mirasından 10 milyon dolar bağışlayacağını daha fazla para bırakmanın onlar için iyi olmayacağını belirtmişti. 

ZENGİNLER LİSTESİNDE 13 BASAMAK DÜŞECEK

Çift boşanma işlemlerini gerçekleştirmek için güçlü avukatlık firmalarından yardım alıyor. Melinda’yı New York’tan 4 avukat, Bill Gates’i ise Los Angeles’tan 3 avukat temsil edecek. Gates çiftinin boşanması tarihin en pahalı ayrılığından biri olacak. Boşanma ile servetin yarı yarıya bölünmesi durumunda Gates’in en zenginler listesinde dördüncü basamaktan 17’nci sıraya düşmesi bekleniyor. En pahalı boşanma rekoru ise online ticaret devi Amazon’un sahibi Jeff Bezos’a ait. 2019’daki boşanma sırasında Bezos, 150 milyar dolarlık servetinden 36 milyar doları eşi MacKenzie’ye vermişti.

Bill Gates Trakya'dan arazi almış. Biz de alalım mı?


Geri Dön