Konut

Bosch 2008'i çift haneli artış ile kapattı

Bosch Bahçe aletleri alanında 2007'de yüzde 30'luk artışla gerçekleşen 200 milyon Euro cirodan  sonra, 2008 yılını da çift haneli artış ile kapattı  

Bosch Bahçe Aletleri sürekli artarak devam eden başarısını, bir çok yenilik ve bahçe tutkunları için özel olarak geliştirdiği ürün portföyü ile sağlıyor. Avrupa pazarlarında lityum-iyon teknolojisine sahip birçok yeni ürünün lansmanını yapan Bosch, bu cihazlar ile satış rekorları kırıyor. Mart 2007'de piyasaya sürdüğü Isio çim ve topiari makasları ile dört aylık gibi kısa bir sürede bir milyon adet satan Bosch Bahçe Aletleri, Avrupa'daki elektrikli bahçe aletleri pazarında yüzde 20'lik bir paya ulaştı. Bosch Bahçe Aletleri Bölümü, son üç yıldır cirosunun yaklaşık yüzde 40'lık bir bölümünü ise iki yıldan kısa süre önce piyasaya sunulan bahçe aletlerinden sağlıyor.  

Teknoloji ile artan pazar payı

Yüksek performanslı ve işlevsel ürünleri ile bahçe severlere hizmet eden Bosch Bahçe Aletleri, teknolojik olarak da kolay kullanım sağlamak amacıyla ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Bosch, Elektrikli El Aletleri ürün portföyünün tamamında kullandığı lityum-iyon akü teknolojisini bahçe aletlerinde de kullanmaya başladı. Lityum-iyon akülerin avantajları sayesinde Almanya'da kablosuz çim biçme makinelerinin oranı 2004'te sadece yüzde 2 iken, 2007 senesinde yüzde 34'e ulaştı, bu rakamın 2010'da ise yüzde 50 olması bekleniyor.  

Bahçe Aletlerinde 2009 Yenilikleri

Bosch 2009'da Elektrikli Bahçe Aletleri için stratejisini, kullanıcılarının bahçede zahmetsiz çalışması olarak belirledi. Büyüme stratejimizin merkezinde tutarlı biçimde kullanıcının gereksinimlerine odaklanmış yenilikler yer alıyor. Bu konuyu üç boyutta inceleyebiliriz: var olan müşteri gereksinimlerini tanımlama ve karşılama, yeni müşteri gereksinimleri yaratma ve müşteri gereksinimlerini beklenilenin de üstünde karşılama. Lityum-iyon teknolojisinin kullanımı bu amaç ile uyum sağlıyor.

Lityum-iyon akü teknolojisinin lideri Bosch, bu teknolojinin avantajlarından yararlanarak bahçe işleri de dahil olmak üzere birçok uygulama için küçük ve hafif aletler geliştiriyor. 

Bu amaç doğrultusunda, Bosch yüksek performansa, yeni tasarıma ve oldukça yenilikçi bir kesme mekanizmasına sahip iki yeni sessiz dal öğütücü geliştirdi. Bu vizyon kapsamında bu yıl içerisinde sunulacak diğer ürünler ise: çim bakımı için yeni ve son derece güçlü "Jet-Collect" toplama sistemiyle çalışan iki yeni alet; bir toprak havalandırma ve bir de çim havalandırma makinesi.  

Bosch, bunun yanısıra lityum-iyon akülü ürün portföyünü de genişletmeye devam ediyor. Yeni Rotak kablosuz çim biçme makinesi yüksek enerji verimliliği sağlayan bir ürün olmasıyla dikkat çekiyor. 

2009'un bahçeleri için üç yeni ürün: AVR 1100, ALR 900 ve Rotak 34 LI

"Power-Drive" motoruyla çalışan AVR 1100 ve ALR 900`nde karbon fırça motorunun hız azaltması sayesinde tork gücü, endüksiyon motorlu geleneksel toprak veya çim havalandırma makinelerine göre yüzde 700 daha fazla. Bu özellik hızlı ve zahmetsiz kullanım sağlıyor ve daha kalın köklerle karşılaşıldığında cihazın gücünün düşmesini önlüyor. 

Lityum-iyon teknolojisi ile sınırsız hareket özgürlüğü

Kurşun akülü veya benzinli çim biçme makinelerine göre yüzde 50'ye varan oranlarda daha hafif olan Rotak 34 Li kullanıcılarına