Kent Haberleri

Elektrik ve doğal gazda çift haneli zamlar için tarih belli oldu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Sürekli olarak artan enflasyon rakamları dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı giderek daha da artırırken, şimdi de elektrik ve doğal gazda çift haneli zamlar için düğmeye basıldı.

Sürekli olarak artış gösteren enflasyon rakamları dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı giderek daha da artırırken, şimdi de elektrik ve doğal gazda çift haneli zamlar için düğmeye basıldı. KRT'den Olcay Aydilek'in sektör kaynaklarından aldığı son dakika bilgilerine göre elektriğe gelecek zammın tarihi de resmen belli oldu.

Peki elektriğe ne zaman zam gelecek? Elektriğe ne kadar zam gelecek? İşte Olcay Aydilek'in sektör kaynaklarından edindiği bilgiler...

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren elektrik ve doğal gaz zamları için geri sayım resmen başladı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun haftalık olağan toplantısını bugün yapacağı belirtilirken, ayrıca kurulun gündem dışı olarak 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni elektrik tarifelerini de karara bağlaması bekleniyor.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan ve arama motorlarında sık sık araştırılan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun olası zam kararının, cumartesi veya pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Sektör tarafından konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre elektriğe, “çift hane”li, yüksek oranlı bir zam gelmesi bekleniyor. Sektör kaynakları konu ile ilgili olarak konutlara yüzde 35-40 aralığında bir zam gelebileceğini belirtirken, ayrıca ticarethanelerde kullanılan elektriğe de zam söz konusu olabileceğini kaydetti.

Şu an için çift haneli bir zammın beklendiği elektriğe, 2024 yılının son çeyreğinde de (1 Ekim’den geçerli) 2. bir zam geleceği kaydediliyor. 

Peki yine milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren doğal gaz zammında son durum ne? Doğal gaza ne zaman zam gelecek? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen soruların yanıtları ve sektör tarafından verilen bilgiler...


DOĞAL GAZ ZAMMI 2024

Enerji kaynakları BOTAŞ’ın da pek çok kişiyi yakından ilgilendiren doğal gaza zam yapmasının gündemde olduğunu kaydederek tarih verdi. Sektör tarafından verilen bilgilere göre 1 Temmuz 2024 geçerli doğal gaza da başta konutlar olmak üzere çift haneli zammın sürpriz olmayacağı belirtiliyor. 

 

Altın alalım mı, bekleyelim mi? 'Ben olsam bunu yapardım'' diyen İslam Memiş net tarih verdi! Son tren kaçırmayın!

Kiracılar sakın ev sahibine imzalatmadan bunu yapmayın: Tazminat ödeyebilirsiniz!

TOKİ'den başkentlilere Haziran 2024 müjdesi! 193 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!