22 / 07 / 2024

Bosphorus City, tek başına bir şehir gibi!

Bosphorus City, tek başına bir şehir gibi!

Sinpaş GYO 'nun Küçükçekmece Halkalı 'da yüzde 98 'ini tamamladığı Bosphorus City 'de yer alan İstanbul Boğazı'nın ortalama 35 metreden başlayan genişliği, 80 metreye kadar uzanıyor




Sinpaş GYO, Küçükçekmece Halkalı'da ikinci bir İstanbul yarattı. 246 bin metrekareye yayılan projenin onda birini, Boğaz'ın küçük bir kopyası kaplıyor. Projenin değeri son üç yılda neredeyse yarı yarıya arttı
 
Sinpaş GYO 'nun Küçükçekmece Halkalı 'da yüzde 98 'ini tamamladığı Bosphorus City projesi 246 bin metrekarelik bir alan üzerine yayılmış, küçük bir İstanbul'u andırıyor. Projenin kapladığı alanın yüzde 10'dan fazlası, İstanbul Boğazı'nın minyatür bir versiyonuna ayrılmış durumda. Yaklaşık 750 metre uzunluğundaki yapay Boğaz 'ın derinliği 1.30 metre. Üzerindeki iki köprü arasında 356 metre var. Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 'nün Bosphorus City versiyonları ise 60 metre uzunluğunda. Bu Boğaz'ın iki yakasının arasındaki ortalama mesafe 35 metre, en geniş kısmında ise bu 80 metreye kadar çıkıyor. Boğaz 'ın toplam su hacminin ise 33 bin 310 metreküp olduğunu öğreniyoruz … Bosphorus City 'de toplam yeşil alan miktarı da 79 bin metrekare.
 
Bu boğazın suyu nereden
Bosphorus City 'ye hayat veren İstanbul Boğazı 'ndaki suyun kaynağını merak ediyoruz ve Boğaz 'ın kurulan drenaj sistemi ile yağmur suları kullanılarak doldurulduğunu öğreniyoruz. Boğaz, birinci ve ikinci etaplarda şu an dörtte üç doluluk oranına sahip. Bunun için yaklaşık 27 bin 630 metreküp su biriktirmek gerekmiş. Bu suyu muhafaza eden havuz sistemi 16 adet pompa desteği ile çalışıyor. Özel bir filtreleme sistemi otomatik dozaj pompaları ile destekleniyor, kimyasal kontrol ve dezenfeksiyon üniteleri bulunuyor. Göletin çevre duvarı ve iç yüzeyi özel bir membran ile kaplanıyor. Atık sular ise arıtma tesisi altyapısı ile değerlendiriliyor.
 
En hızlı değerlenen projeGözümüzü sudan alıp etrafındaki yalılara, yalı apartmanlarına, Yeditepe Kuleleri 'ne, Göl Kule Residences 'e, Ortaköy Residences 'e, Erguvan Evleri 'ne, Saraybahçe Evleri 'ne çeviriyoruz nihayet: Yani projenin tamamına bakıyoruz şimdi. ‘Değeri En Hızlı Artan Proje ' olma özelliğini koruyan Bosphorus City 'nin, 2008-2011 döneminde değer artış oranı yüzde 42. Türkiye 'nin devam eden ‘en büyük inşaat projesi ' olan Bosphorus City için şimdiye kadar yaklaşık 315 bin metreküp beton ve 46 bin ton demir kullanıldı. Projenin inşaatında 200 'ü mimar ve mühendis olmak üzere yaklaşık 1.700 kişi aktif olarak çalışıyor. 2005 yılında başlayan ve 1095 gün süren proje geliştirme çalışmalarında MasterPlan, ünlü Mimar Albert Speers tarafından çizildi.
Bosphorus City 'nin tüm etapları tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor olacak. Ama şimdilik güncel konut teslim adedi 774. şžimdiye kadar 156 olan aile sayısı 1, 2, 3 ve 4. etaplar Haziran 2011 'de teslim edildiğinde artacak, son etap Ortaköy 'ün 2012 'de teslim edilmesiyle Bosphorus City 'nin nüfusu çoğalacak.
 
Havalimanına 10 dakikaDiğer konut projelerinden ulaşım saatlerce sürebilir ama Bosphorus City 'deki İstanbul Boğazı 'ndan yola çıktığınızda sadece 10 dakika sonra Atatürk Havalimanı 'ndasınız. Küçükçekmece Gölü 'nün hemen yanında yer alan Bosphorus City, TEM ve E-5 karayolları ve raylı sistemlerin merkezinde konumlanmış durumda.
TEMA Parkı 'na komşu olan Bosphorus City 'nin 3 'te 1 'i yeşil alandan oluşuyor. Bu yeşillikler içinde en güzel 10 Boğaziçi semti hayat buluyor. O semtler sırayla şöyle: Ortaköy, Bebek, İstinye, Yeniköy, Emirgan, Beylerbeyi, Kandilli, Kanlıca, Paşabahçe, çengelköy …

Projede 72 değişik bitki türü ve erguvan, ıhlamur, meşe, akçaağaç, sığla ve çınar türünde toplam 41 bin ağaç bulunuyor. Duyu Parkı Türkiye 'de ilk kez Bosphorus City 'de: çocuk, genç, yaşlı ve engellilerin beş duyusuna hitap eden Duyu Parkı 'nda, kültür fizik alanları, işitme duyusu için fıskiye, dokunma duyusu için saman, kum, çakıl gibi farklı malzemeden yürüyüş yolları ve koklama duyusu için piknik masalarında dokunulduğunda koku yayan bitkiler sunuluyor. Parkta tat duyusu için ise meyve ağaçları yer alıyor.
 
Ortaköy çarşısı tıpkı aslı gibiHalkalı 'ya taşınan Bosphorus City 'de sosyal imkanlar da çok çeşitli. Ortaköy çarşısında yok yok: Market, dükkanlar, kafe ve restoranlar, özel plajlı yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, bay-bayan kuaför … Eğer hareketli zamanlar geçirmek istiyorsanız Arena Kulüp 'teki mini golf, paintball, bilardo salonu, bowling salonu, masa tenisi, dans salonu, fitness merkezi, playstation ve internet kafe sizleri bekliyor … Ayrıca Yeniköy Sağlık Kulübü 'nde de 456 metrekarelik açık havuzu ve toplam 470 metrekarelik kapalı alanında hamam, sauna, SPA, masaj, fitness, bistro bulunacak.
 
Sosyal imkanları çok zengin
Bosphorus City Residence hizmetleri içinde şunlar bulunuyor: Concierge hizmeti, 7/24 call center, VIP transfer hizmeti, vale parking, alışveriş servisi, gayrimenkul yatırım danışmanlığı, profesyonel sağlık danışmanlığı, ambulans hizmeti, veteriner danışmanlık hizmeti, teknik destek hizmeti, terzi & lostra, kuru temizleme, 24 saat çocuk bakımı, housekeeping, catering hizmeti, toplantı hizmetleri, parti ve organizasyon hizmeti …
 
Yaşamak ve eğitim için birebir
Bosphorus City projesi içerisinde yer alan anaokulunda Bahçeşehir Koleji hizmet verecek. Bahçeşehir Koleji Eylül 2011 itibariyle 100 çocuğa eğitim hizmeti vereceğini öğreniyoruz.

Yeditepeli İstanbul'a yeni şehirTürkiye 'nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City 'de ilk iki etapta teslimler devam ediyor. Adeta küçük bir İstanbul olan projede 720 metre uzunluğunda boğaz, 2 boğaz köprüsü, geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz 'ın yalıları ve İstanbul 'un seçkin boğaz semtleri bulunuyor.  


Geri Dön