05 / 05 / 2024

Bostancı Sanayi Sitesi’nde dönüşüm başlayacak mı?

Bostancı Sanayi Sitesi’nde dönüşüm başlayacak mı?

10 yıldır dönüşümü gündemde olan Bostancı Sanayi Sitesi’nin akıbeti merak konusu. İçerenköy planları kapsamında 5000’lik planları hazırlanan Bostancı Sanayi Sitesi, sanayi kimliğini koruyacak mı yoksa konut alanı mı olacak bekleyip göreceğiz…




Bostancı Sanayi Sitesi’nde dönüşüm başlayacak mı?


10 yıldır dönüşümü gündemde olan Bostancı Sanayi Sitesi’nin akıbeti merak konusu. Bostancı Sanayi Sitesi kalkacak mı, kentsel dönüşüm kapsamında mı, değil mi? tartışılan konular arasında. 


5000’lik planları hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız bilgiye göre Bostancı Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm ya da rezerv alanı değil. Büyükşehir, sanayi sitesinin yeni planları üzerinde 2 yıldır çalışıyor. Şu anda 1/5000’lik Nazım İmar Planı hazırlanıyor. 1/5000’lik plan tamamlandığında askıya çıkacak ve sonrasında Ataşehir Belediyesi yeni plana göre 1/1000’lik planı hazırlayacak. 


Akıbeti belli değil

Şuan yeni plan taslak aşamasında olduğu için Bostancı Sanayi Sitesi,  sanayi alanı mı olarak kalacak yoksa konut alanı mı olacak belli değil. 


İçerenköy planları kapsamında

İçerenköy planları kapsamında yer alan Sanayi Sitesi, Kadıköy’e bağlı Bostancı’da yer alsa da Ataşehir sınırlarında kalıyor. 



Geri Dön