27 / 04 / 2024

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayi ve KOBİ’lerin kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldı.



Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi, (BOTAŞ) sanayi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldığını açıkladı.

İŞTE BOTAŞ'IN AÇIKLAMASI

BOTAŞ, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa şartları, Türkiye’nin ekonomik koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tarife ile ilgili kararları ve maliyet etkeni olan alım - işletme giderlerindeki değişim göz önüne alınarak mümkün olan en uygun düzeyde belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!
Bu çerçevede, Kuruluşumuz tarafından 1 Ekim 2023’den itibaren geçerli olmak üzere;
• Büyük Sanayi Kuruluşlarında kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında,
• Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında,

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde (KOBİ) kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında artış yapılmıştır.

Evlerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları baz alındığı zaman halen konutlarda, Ukrayna'nın ardından Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı Türkiye’de uygulanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

DOĞAL GAZ İTHALATI TEMMUZ AYINDA YÜZDE 11,15 AZALDI

Öte yandan, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı temmuz ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 11,15 oranında azalarak yaklaşık 3 milyar 30 milyon 96 bin metreküp olarak gerçekleşti. En fazla doğal gaz ithalatı 1 milyar 664 milyon 26 bin metreküple Rusya'dan gerçekleşti. Rusya’yı 883 milyon 52 bin metreküple Azerbaycan takip ederken, 483 milyon 18 bin metreküple Cezayir izledi.

EPDK’nın temmuz ayına ilişkin "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu"na göre, ithalatın yaklaşık 2 milyar 547 milyon 78 bin metreküpü boru hatlarıyla, 483 milyon 18 bin metreküpü de sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri vasıtasıyla gerçekleştirildi.

90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Burs almak isteyenlere müjde! Kızılay’dan ön lisans ve lisans burs atağı geldi! Kızılay burs ücreti ne kadar?

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön