06 / 05 / 2024

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

Emekliye ara zam konusunda gözler ekim ayına çevrildi. Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ek zam düzenlemesi için son rötuşlarını yapmayı sürdürüyor. Bu çerçevede, hazırlanan taslak metin TBMM’nin açılması ile beraber değerlendirilmeye alınacak. İşte detaylar...



Ekonomistler, eylül ayı TÜFE öngörüsünü yüzde 4,9 olarak duyurdu. Bu rakam, aylıklara yapılacak zamların belirlenmesinde kritik bir etken olarak ön plana çıkıyor. TÜFE'nin resmi olarak açıklanması ile beraber aylık artışları da netleşecek. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 3 aylık zam oranı, eylül ayı enflasyonu kapsamında yüzde 25,29'a artması öngörülüyor. Bu oran, emekli maaşlarında gerçekleştirilecek zammın temelini oluşturacak.

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ MAAŞI SORUSUNA CEVAP

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı toplantıda asgari ücret düzenlemesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, basın mensuplarına 'Emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi?' sorusuna cevap verdi.

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

EMEKLİLERE EKİM AYINDA MÜJDE GELİR Mİ?

Bakan Vedat Işıkhan program için salona girişte basın mensuplarının emeklilere ekim ayında bir müjde gelir mi sorusuna, "Çalışmalarımız sürüyor" diye karşılık verdi. Sonrasında bakan program için salona geçti.

EYLÜL AYI ENFLASYONU 3 EKİM'DE AÇIKLANIYOR: MEMURA YÜZDE 34, EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM!

Artık gözler, TÜİK'in eylül ayı TÜFE verilerini açıklayacağı 3 Ekim 2023 tarihine çevrildi. Öngörülere göre, eylül ayı enflasyon oranı yüzde 4,9 olacağı tahmin ediliyor. Bu da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını yüzde 25,29 seviyesine, memurlar ve memur emeklilerinin ise yüzde 34,29 seviyesine çıkaracak.

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

EMEKLİ ZAMMI İÇİN ÜÇ FORMÜL ÖNE ÇIKIYOR

Takvim’in haberine göre, mekli aylığı konusunda yapılacak ek iyileştirme ve ara zam yasa ile gerçekleşeceği için, en erken ekim ayında TBMM’ye taşınacak.

Emekliler ekim ayında TBMM’de taşınacak torba teklife iyileştirmenin de ilave edilmesini beklerken, çalışmada 3 başlığın masaya yatırıldığı belirtiliyor.

Bu noktada hem kök maaşları ve hem en düşük emekli maaşları ödemesini artıracak formüller masada.

İlk formül emeklilerin tümüne bir oransal artış yapılması. Bu artış refah payı olarak yansıtılabilir. Bu kapsamda, temmuzda refah payı ile beraber yüzde 25 zam alan emeklilere ek bir artış daha gerçekleşmiş olacak.

İkinci formül ise kök aylıklara yapılacak bir seyyanen artış olarak düşünülüyor. Bu noktada temmuzda kök maaşı 7 bin 500 TL'nin altında kalan emekli vatandaşlar yüzde 25 zam almış kök maaşları yükselmiş ama ellerine geçen para 7 bin 500 TL'de kalmıştı. Bunun iyileştirilmesi de sağlanmış olacak. Bu noktada seyyanen zammın kademeli bir şekilde artırılması da masaya gelebilir. Minimum aylıktan başlayarak bir kademe artışı söz konusu olabilir.

Üçüncü ve son formülde ise taban aylığın artırılması var. Taban aylıkta gerçekleştirilecek bir artış emeklilerin alacakları minimum maaşı da yükseltmiş olacak. Bu sayede, Hazine desteği artırılacak ve emeklilere bir düzenleme yapılmış olacak. Bu konuda konuşulan rakam ise 10 bin TL seviyesi.

Adalet Bakanlığı yüksek maaşlı personel alımı az önce başladı! Açık kadrolar ve son başvuru tarihi peş peşe açıklandı!

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Son dakika! Emeklilik yaşı değişti! Detaylar peş peşe geldi! Hemen bakın!


Geri Dön