28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bugün yaptığı konuşması kapsamında en düşük emekli zammı, kademeli emeklilik ve yüzde 25'lik kira zam sınırı dahil olmak üzere birçok konuda değerlendirmeler yaptı. Bunun üzerine vatandaşların da aklına ilk gelen yüzde 25'lik zam sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı oldu. Peki yeni yılda yüzde 25'lik kira artış sınırı kaldırılacak mı? İşte cevabı... 

KİRA SINIRI KALKIYOR MU? 

Sayın Yılmaz'ın açıklamalarından sonra Temmuz ayına kadar sürecek olan yüzde 25'lik kira zammı sınırının devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruduğu kaydedildi. Yılmaz konuya dair "Burada aslolan, enflasyonu düşürmek. Enflasyonu düşürürseniz bu tür konulara da çok fazla ihtiyacınız kalmaz. Esas köklü çözüm enflasyonu tabii ki düşürmek; biz de bu perspektifle hareket ediyoruz. 2024’te bir dezenflasyon senesi, özellikle sene ortasında belirgin az önce söylediğim gibi bir düşüş bekliyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

KİRA ZAMMI SINIRLAMASI NE ZAMAN BİTECEK? 

Ev sahipleri kiracıların kira rakamlarına son iki yıldır yüzde 25’ten fazla zam yapamıyorlar. Bu durum yüksek enflasyon ortamında da sadece kira geliri ile geçimlerini sağlayan ev sahipleri için büyük bir sıkıntı teşkil emekte. Enflasyonun karşısında gelirleri düşen bu ev sahipleri de zor durumda kaldılar. Buna göre, yüzde 25 kira zammı uygulamasının bitmesi istenirken şu ana kadar bu yönde bir karar alınmadığı belirtildi. Bu süreçte Enflasyonun yüksek kalması durumunda bu uygulamaya son vermek mümkün görünmüyor. 

Enflasyon hesaplamasında kiraların büyük bir önemi var. Buna göre, yüzde 25 sınırlamasının kaldırılması halinde enflasyonu tetikleyen de bir etki yapacağı için ekonomi yönetimi buna kolay kolay onay vermeyeceği belirtiliyor. Kira zamlarında normal sisteme dönüldüğünde yine 12 aylık TÜFE üzerinden kira zammı üst sınırı kaydedilecek. Bu sınır da ev sahipleri tarafından aşılamayacak. Bu sınır tek koşulla aşılabilir. Kiracı kabul ederse kira zammı sınırı da geçebilir.

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya! Ev sahipleri isyan etti...


Geri Dön