28 / 04 / 2024

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ’tan doğal gazla ilgili büyük müjde geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza indirim yapıldığını duyurdu. Gelen indirim haberinin ardından birçok vatandaş, arama motorlarında 'Doğalgaza indirim mi yapıldı? diye araştırmaya başladı.



BOTAŞ Türkiye genelinde birçok kişiye ilgilendiren bir  son dakika olarak duyurdu yaptı. Buna göre, Sanayi doğalgazı ile elektrik üretiminde kullanılan gaza gelen indirimin Mart ayında faturalara yansıyacağı vurgulandı. BOTAŞ tarafından duyurulan indirim haberi sonrası ara motorlarına ‘Doğal gaza indirim geldi mi? 2023 yılında doğalgaza kaç TL indirim yapıldı? Yapılan indirim faturalara yansıyacak mı?' soruları gündem geldi. İşte merak edilen soruların yanıtları...

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

Doğal gazda bir müjdeli haber daha geldi ve yeni bir indirim daha yapıldığı duyuruldu. Türkiye’de hem vatandaş hem de sanayicinin en fazla gider kalemlerinden doğal gazda bu kez zam değil indirim haberi geldi.

Mart ayı itibarıyla doğal gazda indirim yapıldığını bildiren Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), bu tarihten itibaren elektrik üretim amaçlı doğal gazın satış fiyatında yüzde 20, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirim yapıldığını açıkladı.


Geri Dön