27 / 04 / 2024

Boyabat OSB'ye 20 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Boyabat OSB'ye 20 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Boyabat Organize Sanayi Bölgesinde de yatırımda bulunacak firmalar, yatırımlarına dair bilgilendirmede bulundu. 8 firma yaklaşık 20 milyon TL'lik yatırımda bulunacak. Yatırımlar tamamladığında yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek...



Boyabat Organize Sanayi Bölgesinde de yatırımda bulunacak firmalar, yatırımlarına dair bilgilendirmede bulundu. 8 firma yaklaşık 20 milyon TL'lik yatırımda bulunacak. Firmalar yatırımlarını tamamladığında yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek. Sunumdan sonra söz alan Boyabat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Tandoğan, Boyabat Organize Sanayi Bölgesinin önemini anlattıktan sonra, Boyabat OSB için çok büyük yatırımların haberini verdi. Devamında söz alan Boyabat TSO Meclis Başkanı Zeki Mor ise Boyabat Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çok önemli şartları aktardı. 


Zeki Mor, Boyabat Organize Sanayi Bölgesinde kendisine arsa tahsisinde bulunanların tahsis tarihinden itibaren bir yıl içinde inşaata, üç yıl içinde üretime geçmek zorunda olduklarını belirtip aksi halde tahsis 8 firma yaklaşık edilen arsa ve üzerinde 20 milyon TL'lik ki yatırımın Boyasat Organize Sanayi Bölgesine hibe olarak devredileceğini söyledi.Mor bu Firmalar kararların alınma sebebi  olarak OSB ye arsa sahibi,olmak isteyenle değil yatırım yapmak isteyenlerin önünün açılmaksını gösterdi. Toplantıda edecek. Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, Kaymakam Bilal Bozdemir de Organize Sanayi Bölgesine dair bazı teknik bilgiler verdi. Bölgede yatırım yapacak firmaların ayrıntıları şöyle: GFC Yangın Söndürme: Yangın tüpü ve tozu üretecek. 2 milyon TL'lik yatırım planlanıyor. Üretime 2014'ün bahar aylarında geçip tüm yatırımı 3 yıl içinde tamamlayacak olan firma 40 kişi istihdam edecek.Uğurlu Tanker: Akaryakıt tankeri, çelik araba kasası, konstrüksiyon üretecek. 1 milyon 500 bin TL'lik yatırım yapacak firma ilk etapta 15 kişi istihdam edecek. Hatipoğlu Ayakkabı: Beykoz'daki fabrikasında HDS iş güvenliği ayakkabılarını imal ediyor. 2 milyon TL'lik yatırımla Beykoz'daki yatırımını Boyabat Organize Sanayi Bölgesi e taşıyacak. Nihai olarak 150200 kişi istihdam edecek. Karaca Bakır: Karacaoğlu markalı mutfak malzemeleri üretiyor. İstanbul Gaziosmanpaşa'da üretim yapıyor.8 milyon TL'lik bir yatırım planlıyor, tüm yatırımı 3 yıl içinde tamamlayacak, 50 kişi istihdam edecek. 



Hürses Gazetesi 


Geri Dön