Vergi

Boydak KDV indirimi sayesinde 550 kişiye istihdam sağladı

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "KDV indirimi sayesinde son bir ay içinde 550 kişiye istihdam sağladık" dedi

Boydak, holding olarak 2008'de yüzde 12 büyüme kaydettiklerini, bu yılın ilk 6 ayında ise yüzde 13'ü geçtiklerini söyledi. Türkiye'de mobilya sektörünün geçen yıl 1.5 milyar dolarlık ihracatının yanı sıra 750 milyon dolarlık da ithalatı bulunduğunu anlatan Boydak, şunları söyledi: "Bu göstergeler, mobilya sektörünün cari açık vermediğinin en büyük kanıtı. KDV indirimi sonucunda satışlarımız yüzde 100 arttı. Elimizde 1.5 milyar liralık stok vardı, hepsini erittik. Şimdi gelinen noktada müşteriye 15-20 gün sıra veriyoruz. Bu durum istihdama katkı sağladı, ihracatımızda da artış yaşandı. Hükümet KDV indirimini 3 ay daha uzattı. KDV indirimi sektörler açısından çok yararlı oldu."
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Mobilyada müşteriye sıra veriliyor 
 
Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, KDV indirimi sayesinde son bir ay içinde 550 kişiye istihdam sağladıklarını duyurdu. KDV indiriminden sonra satışlarda yüzde 100 artış olduğunu kaydeden Boydak, "Elimizde 1,5 milyar liralık stok vardı, hepsini erittik. Şimdi gelinen noktada müşteriye 15-20 gün sonraya sıra veriyoruz." dedi.
Zaman

Boydak: KDV ile 550 kişiyi işe aldık

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "KDV indirimi sayesinde son bir ay içinde 550 kişiye istihdam sağladık" dedi. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bir mağazanın açılışına katılan Boydak, yaptığı açıklamada, Boydak Holding olarak 2008'de yüzde 12 büyüme kaydettiklerini ve bu yılın ilk altı ayında ise yüzde 13'ü geçtiklerini söyledi. Türkiye'de mobilya sektörünün geçen yıl 1.5 milyar dolarlık ihracatının yanı sıra 750 milyon dolarlık da ithalatı bulunduğunu anlatan Boydak, şöyle devam etti: "Bu göstergeler, mobilya sektörünün cari açık vermediğinin en büyük kanıtıdır. Mobilyada, 1 Nisan'dan itibaren üç ay süreyle KDV'leri yüzde 10 aşağı çektiler ve KDV yüzde 8'e düştü. İndirimle bir yıl öncekine göre satışlarımız yüzde 100 arttı. Elimizde 1.5 milyar liralık stok vardı, hepsini erittik. Şimdi gelinen noktada müşteriye 15-20 gün sıra veriyoruz. Bu durum istihdama katkı sağladı, ihracatımızda da artış yaşandı. Hükümet indirimi üç ay daha uzattı. Bunun için Başbakanımız ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz."
Radikal