29 / 04 / 2024

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…



Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı yapılandırması geliyor. Pazartesi günkü Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklanacak bu yeni paket, sanayiciden KOBİ’lere, küçük esnaftan motorlu taşıtlar vergisini ödeyememiş olan kişiler kadar yüzbinlerce kişiyi çok sevindirecek.

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in bildirdiğine göre, yeni yapılandırma paketi ile 31 Aralık 2022 tarihine kadar oluşmuş olan borçlara yapılandırma fırsatı sunulacak. Söz konusu paket, kurumlar, gelir, ÖTV,  MTV, KDV, emlak, gümrük, çevre, temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini kapsayacak. Bunun dışında, trafik cezaları, prim borçları, köprü ve öğrenim kredisi borçları, kamu kira borçları da kapsam dahilinde olacak.

Açıklanacak olan yapılandırma paketinde, matrah artırımı imkânı da sağlanacağı bildirilirken, vergi ya da matrah artırımında bulunarak, şartları yerine getiren mükellefler hakkında vergi incelemesi ve tarhiyatı yapılmayacak.

Yapılacak matrah artırımı yoluyla geriye dönük olarak 5 sene için matrah artırım oranları, asgari matrah artırım tutarları belirlenecek ve söz konusu bu tutarlar üzerinden artırıma giden mükellefler vergi denetiminden kurtulmuş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön