24 / 12 / 2024

Boyrazoğlu İnşaat, Bağdat Caddesi'nde proje yapıyor!

Boyrazoğlu İnşaat, Bağdat Caddesi'nde proje yapıyor!

Türkiye'nin en büyük meyve ihracatçılarından olan Boyrazoğlu Grup'ta 3. kuşak, inşaat sektörünü seçti. Hayvancılık ve fidancılık alanlarında da faaliyet gösteren ve 200 milyon TL'nin üzerinde cirosu bulunan grubun 3. kuşak temsilcisi Ahmet Boyraz, 2012 tarihinde henüz 23 yaşındayken Boyrazoğlu İnşaa



Türkiye'nin en büyük meyve ihracatçılarından olan Boyrazoğlu Grup'ta 3. kuşak, inşaat sektörünü seçti. Hayvancılık ve fidancılık alanlarında da faaliyet gösteren ve 200 milyon TL'nin üzerinde cirosu bulunan grubun 3. kuşak temsilcisi Ahmet Boyraz, 2012 tarihinde henüz 23 yaşındayken Boyrazoğlu İnşaat'ı kurdu. 


Kuruluşundan bu yana Bağdat Caddesi üzerinde A plus, butik konut projeleri üreten Boyrazoğlu İnşaat, bölge genelindeki projelerin aksine özellikle büyük metrekareli projeler yapmaya odaklanmış durumda. Gayrimenkul sektörüne giriş öykülerini anlatan Boyrazoğlu Yapı İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boyraz, 2012 yılında çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası'nın şirketlerini kurmalarında etkili olduğunu belirtti. 


"Hem inşaat deneyimimiz hem de maddi kaynağımız olduğu için Cadde'den giriş yaptık" diyen Boyrazoğlu, "Feneryolu'nda deniz ve park manzaralı yaptığımız ilk projemize 2014'ün Ocak ayında başladık, 2015'in Mart ayında bitirdik. 25 konutun olduğu projeyi A Plus olarak yaptık ve ses getiren bir proje oldu. Egemen Apartmanı adıyla yapılan projemiz Bağdat Caddesi'ndeki kaliteli projeler arasında ilk üçe girdi diyebiliriz" diye konuştu. Bu projeden sonra Çamaltı adlı projeye başladıklarını kaydeden Boyraz, "Moda Koyu ve Fenerbahçe manzaralı projemize 2015'te başlayıp, 2016 Haziran ayı itibartiyle teslim ettik. 25 konutlu bu projemiz 3 bodrum, 1 zemin artı 13 kat şeklinde yaptık" dedi. 2 projeyi teslim et tikten sonra Atatürk Caddesi'nde üçüncü projeye başladıklarını anlatan Ahmet Boyraz, Türkelı adıyla yapılan projelerinin 21 konut ve 3 ticari alanda oluştuğunu ifade etti. Türkeli projelerinin yer aldığı Atatürk Caddesi'nin bölgenin ticari lokasyonu olduğunu kaydeden Boyraz, "Birçok markanın yer almak istediği bir cadde. Bu nedenle birçok ünlü marka bize ticari yer ayırın gibi talepler alıyoruz biz de bu talepler doğrultusunda projeyi geliştirdik" açıklamasını yaptı. 


Fiyatlar 10 bin TL'den başlıyor 

Halihazırda yıkımı devam eden projenin yapımına 2017'nin ilk çeyreğinde başlayacaklarını aktaran Ahmet Boyraz, 2018'in ilk çeyreğinde ise bitirmeyi planladıklarını kaydetti. Projede metrekare satış fiyatlarının ise 10 bin TL'den başladığını kaydeden Ahmet Boyraz, Türkeli projelerinde 2+1 ve 3+1 daire tiplerine yer verdiklerini, şu anda satışları devam eden diğer projelerinde ise 2+1, 3+1, 4+1,5+1 ve 6+1 gibi geniş dairelerin bulunduğunu söyledi. Projelerinde sadece ortak alana değil aynı zamanda her daireye jeneratör verildiğini aktaran Boyraz, "Maksimum hızda çıkan asansörleri seçtik, perkelerimiz yurtdışından geliyor. En üst düzey seramik kullanıyoruz" diye konuştu. Boyraz, Kadıköy bölgesinde yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. 


Küçük daire yerine büyük daire yapıyor 

"En önemlisi de Bağdat Caddesi'nde yılda 800 daire üretiliyor. Bu üretilen dairelerin neredeyse yüzde 80'inin metrekareleri 8090 metrekare arasında değişiyor. Biz ise daha büyük metrekarelere sahip daireler üretmekten yanayız" diyen Boyraz, "Genel olarak metrekare bazında Bağdat Caddesi'nde yaptıklarımızda hep büyük konutlar ürettik. İhtiyaç olursa daha ufak alanlı yapılar da inşa edebiliriz. Kullanıcı ihtiyaçlarını ön planda tutuyoruz. Günümüzde gerekli olan kullanıcı memnuniyetini önemsiyoruz. O projede ne yapılmalı, bunu yerinde inceleyip dinamiklerine göre karar veriyoruz. Bölgede imar notları ne ise onu değerlendiriyor ve en maksimum uygulama ile peyzaj alanları yaratıyoruz. Örneğin; belediyenin verdiği ağaç listesi 5 tane biz 20 tane dikeriz. Bu yüzden de kat malikleri de bize teslimat sonrasında teşekkür ediyor" dedi.


Fiyatlar 2014 seviyesinde kaldı 

Bağdat Caddesi'nde fiyatların olması gerekenin altında kaldığını ifade eden Ahmet Boyraz, "Bir dönem bölgede çok fazla konut üretimi oldu. Ancak alım talebi buna yetişemedi. Arz fazlası olunca fiyatlar hala 2014 seviyelerinde kaldı. Bu da alım için uygun bir otam yaratıyor" açıklamasını yaptı. Ancak son dönemde bölgede arzın durduğunu belirten Boyraz şöyle konuştu: "2016'da arz durdu. 2015 yılında 500 proje üretilirken bu say' 2016 da 100'e düştü Fakat hala geriden gelen inşaatlar devam ediyor, dolayısıyla bir talep geldiğinde bu fiyatlar artmaya devam edecek." 


Dünya


Geri Dön