28 / 04 / 2024

Brad Pitt'in afetzedeler için inşa ettirdiği evler kullanılamaz halde!

Brad Pitt'in afetzedeler için inşa ettirdiği evler kullanılamaz halde!

Dünyaca ünlü amerikalı aktör Brad Pitt'in kurucularından olduğu Make It Right Vakfı'nın, katrina kasırgası sonrası mağdur olanlar için inşa ettirdiği evlerin yaşanılabilecek halde olmadığı ortaya çıktı. İnşaatı tamamlanan 109 evden sadece 6'sında yaşanılabilir olduğu belirlendi.



Hollywod yıldızı Brad Pitt'in (58) kuruculuğunu yaptığı Make It Right Vakfı'nın, 2005 senesinde çıkan Katrina Kasırgası'nda mağdur olan afetzedeler için yaptırdığı evlerin 109'nun çürük çıktığı ve bu çürük çıkan evlerde yaşayamayan insanların ise doğal afetten etkilenerek daha da fazla zor durumda kaldığı öğrenildi.

Posta'da yer alan habere göre; Make It Right Vakfı'nın yeşil enerjiyle yaptırdığı sürdülebilir evler, kasırga mağdurlarına teslim edilmişti. Bu evlerin yaptırılma amacı, New Orleans'ın ağır iklim şartlarıdan etkilenen ve maddi yetersizlikleri sebebiyle ortada kalan insanları Aşağı 9. Bölge'deki kişilerle birlikte uygun fiyata ev sahibi yapmaktı. 2008 ve 2015 senelerinde yaptırılan evler normal fiyatlarından daha ucuza 150 bin dolara satıldı. Ancak satılan evlerin çoğu, New Orleans'ın subtropikal ilkimine ve yoğun hava şartlarına dayanamadı.

Brad Pitt in afetzedeler için inşa ettirdiği evler kullanılamaz halde!

8 AY SONRA EVLERDE SORUNLAR ÇIKTI

Afetzedelerin evlere taşınmasından 8 ay sonra evlerde sorunlar başladı. Konuyla ilgili konuşan 11 ev sahibi, bu senenin başı itabariyle 6 evin küf, çürüme, su baskını ve çeşitli yapısal sorunlar nedeniyle boş durumda olduğunu belirtti.

BRAD PİTT'İN VAKFINA DAVA AÇTILAR

Mağdur kalan afetzedeler, yönetim kurulunda Brad Pitt'in olduğu vakfa dava açtı ve olayı mahkemeye taşıdı.

Brad Pitt'in kurduğu hayır kurumuna çürük ev davası!

Angelina Jolie ve Brad Pitt'in evi rekor fiyata satışa çıktı!


Geri Dön