Bread's 8 ayda 30 şube açtı!
Sağlıklı yiyecekleri uygun fiyata sattığı kafe konsepti Bread's'i yaratarak sekiz ayda 30 şubeye ulaşan Başar Ermiş ve Sefa Akay'a yurtdışından da teklif var
GIDA sektöründe 25 yıldır çalışan Başar Ermiş ile Sefa Akay'ın bir araya gelerek yarattığı Bread's, sadece sekiz ayda 30 şubeye ulaştı. 'Fast casual dining' konseptinden esinlenerek yapılan hızlı servisle sağlıklı gıdaların sunulduğu restoran zincirini yıl sonuna kadar 70'e ulaştırmayı planladıklarını belirten Başar Ermiş, 'Şimdiye kadarki toplam yatırımımız restoranlar dahil 12.5 milyon TL. Şu ana kadar Bread's'leri ise yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti' diye konuştu. 2009 sonunda İstanbul Gourment Group'u (IGG) kurduklarını belirten Ermiş, '8 ay gibi kısa bir sürede Bread's ile bir mucize gerçekleştirdik. Restoran açış hızıyla Türkiye'de ilkiz, kim bilir belki dünyada da' dedi. Restoran sayısını bu yıl 70'e çıkartıp, 2011'den itibaren uluslararası pazarlara açılmak istediklerini belirten Ermiş, 'Hollanda, Arnavutluk, Azerbaycan, Ortadoğu'dan talepler alıyoruz' dedi. Ermiş, Bread's fikrinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: 'Türkiye'de öncülüğünü üstlendiğimiz bu konsept, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin, uygun fiyatlarla müşteriye ulaştırılmasını hedefliyor. Fiyatlarımız makul, salatalar 4.90 TL'den, sandviçler 3.90 TL'den, makarnalar 7.90 TL'den başlıyor. Simit ve çaya sadece 1.90 TL ödüyorsunuz. Dolayısıyla her damak zevkine ve herkese uygun çeşitlerimiz var. Bu da hızlı büyümemizi sağlıyor.'
İsim hakkı için 50 bin $ isteniyor
Franchise vermeye başladıklarını anlatan Başar Ermiş, '50 bin dolar isim hakkı ve cirodan yüzde 3'lük bir pay alıyoruz. Ayrıca restoran kuruluş maliyetleri de yatırımcıya ait. Restoran maliyeti metrekare başına 1.500- 2.000 dolar civarında. Ancak tüm detaylarıyla biz ilgileniyoruz, yatırımcıya anahtar teslim restoran sunuyoruz' diye konuştu.
Akşam-Aylin Löle