06 / 05 / 2024

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolün varili ne kadar? 17 Ekim 2022

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolün varili ne kadar? 17 Ekim 2022

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda bugün 92,69 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar…



Bugün açıklanmış olan verilere göre, Çin Merkez Bankası bir sene vadeli Orta Vadeli Kredi Kolaylığı faiz oranını değiştirmedi. Uzmanlar ise ülkede, ekonomi yetkililerinden gevşek para politikasının sürdürülmesi ile ilgili sinyali vermeye devam ederken, enerji sektörüne yönelik destekleyici politikalara dikkat çekilmesinin talep toparlanması ile ilgili beklentileri güçlendirdiğini ifade etti.

Tüm bunların yanında, ABD ve Suudi Arabistan arasındaki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşum gösteren OPEC+ grubunun üretim kesintisi kararı ile ilgili olarak devam eden tartışmalar da fiyatlar üzerinde etki ediyor.

ABD'nin tepkisine karşı da grubun söz konusu kararına üye olan ülkeler Cezayir, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden de destek geldi.

OPEC+ grubu 5 Ekim 2022’de Avusturya'nın başkenti olan Viyana'da düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararında bulunmuştu.

Kararın siyasi fikir arz ettiği ve Ukrayna-Rusya Savaşı’nda Rusya ülkesinden destek anlamına geldiği ile ilgili yorumlar yapılırken, örgütün en büyük ortağı olan Suudi Arabistan eleştirilerden en büyük payı almıştı.

Brent petrolde teknik şekilde  92,53 ile 93,05 dolar aralığının direnç, 92,01 ile 91,49 dolar aralığının da destek bölgesi olarak izlenebileceği kayıtlara geçti.

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolün varili ne kadar? 17 Ekim 2022

A101’de iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max şenliği! 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Gram altının 75 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı! Kandırılırsınız dedi!

Hesaplara 3 bin 336 lira yatmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 17 Ekim evde bakım maaşı yatan iller


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön