02 / 05 / 2024

Brent petrol düşmeye devam ediyor! Gözler akaryakıt indiriminde! Benzin, mazot ve LPG'ye indirim gelecek mi?

Brent petrol düşmeye devam ediyor! Gözler akaryakıt indiriminde! Benzin, mazot ve LPG'ye indirim gelecek mi?

Brent petrol varil fiyatı bugün 95,83 dolar seviyesinde işlem görüyor. Brent petrol varilinde düşüş devam ederken gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye indirim var mı? İşte ayrıntılar...



Cuma günü brent petrolün varil fiyatı 96,40 dolar seviyesinde yükselirken bugün 0,95 düşüşle 95,83 dolar oldu. 
Geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarına yönelik endişelerin yükselmesi nisan ayının başından beri en büyük haftalık düşüşü kaydetti. 

Uzmanlara göre 5 Aralık tarihinde  başlayacak olan Avrupa Birliği'nin Rus ham petrolüne yönelik kısmi ithalat yasağının, yoğun bir arz baskısı oluşturacağı öngörülüyor. 

Brent petrol düşmeye devam ediyor! Gözler akaryakıt indiriminde! Benzin, mazot ve LPG ye indirim gelecek mi?

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu piyasalardaki zayıf petrol talebini ele alarak, bu yıla yönelik kısa dönem petrol talebi tahminini günlük 300 bin varil, gelecek yıla yönelik tahminini ise günlük 500 bin varil aşağı revize etti.

Piyasalarda bu hafta Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC'in açıklayacağı aylık petrol piyasası verileri paylaşılması bekleniyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön