Ekonomi

Brent petrol düşüyor! Akaryakıt fiyatlarına yarın indirim geliyor! Benzin, motorin ve LPG kaç lira olacak?

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarına yarın indirim geliyor. Peki benzin, motorin ve LPG kaç lira oldu? İşte güncel akaryakıt fiyatları...Brent petrol bugün 86,80 dolar seviyesine kadar düştü bu düşüş akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor

Brent petrol varil fiyatı bugün de düşmeye devam ediyor. Brent petrol bugün 86,80 dolar seviyesine kadar düştü bu düşüş akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. Yarın akaryakıt fiyatlarına bir indirim daha gelmesi bekleniyor.

 

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra 140 dolara kadar çıkan Brent petrol Haziran ayının başından bu yana büyük bir düşüşe geçti.

Ağustos ayıyla 100 doların altına kadar düşen Brent petrol pompaya indirim olarak yansıdı. Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine gelen indirimden sonra motorine bir indirim daha geliyor. 10 Ağustos Çarşamba gününden geçerli olmak üzere motorin fiyatlarında 1 TL indirim bekleniyor.

BRENT PETROL DÜŞÜYOR...

Temmuz ve ağustos aylarında düşüşe geçen Brent petrol fiyatları, 9 Ağustos sabahı yüzde 0,16 yükselişle 86,80 dolar bandından seyrediyor. 4 Ağustos’ta 94 dolara kadar gerileyen Brent petrol birkaç gündür hafif yükselişlerledalgalı seyrine devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA İNDİRİM GELİYOR

Brent petrol fiyatlarında meydana gelen bu büyük düşüşlerden sonra benzin ve motorine indirim haberleri de art arda gelmeye başladı.

En son benzin fiyatı için 2,23 TL, mazot fiyatı için 1,15 TL indirim yapılmıştı. Gelen indirimlerin ardından sektör temsilcilerinden son dakika edinilen bilgiye göre, 10 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine bir indirim daha geliyor. Benzin grubunda ise şimdilik bir fiyat değişikliği beklentisi henüz yok.

Peki güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte güncel İstanbul, İzmir ve Ankara’daki benzin ve motorin fiyatları 9 Ağustos 2022...

 

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23.41 LİRA (10 Ağustos'tan itibaren 22,41 TL'ye düşmesi bekleniyor)
Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.46 LİRA (10 Ağustos'tan itibaren 22,46 TL'ye düşmesi bekleniyor)
İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.52 LİRA (10 Ağustos'tan itibaren 22,52 TL'ye düşmesi bekleniyor)

 

9 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.06 LİRA
Ankara Benzin litre fiyatı: 20.17 LİRA
İzmir Benzin litre fiyatı: 20.17 LİRA


9 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI

İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.35 LİRA
Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.37 LİRA
İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.04 LİRA

Akaryakıtta son dakika! Benzin, LPG ve motorine zam mı geldi? BP, Opet, Total, Shell 9 Ağustos akaryakıt fiyatları

Benzin ne kadar oldu? 8 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? İşte 8 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!