Ekonomi

Brent petrol düşüyor! Brent petrolün varili ne kadar oldu? 21 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol, küresel ekonomik yavaşlamaya yönelik endişelerin piyasada asılı kalmaya devam etmesiyle dalgalı bir haftanın ardından düşmeye devam ediyor. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? İşte 21 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı. Bugün ise düşmeye devam eden brent petrolün varil fiyatı merak ediliyor

Brent petrolün varil fiyatı dün 93,04 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 92,38 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise düşmeye devam eden brent petrolün varil fiyatı merak ediliyor. İşte 21 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı.
 

BRENT PETROL NE KADAR? 21 EKİM 2022 BRENT PETROL FİYATI

Brent petrolün varil fiyatı bugün  kapanışa göre yüzde 0,10 azalarak 92,29 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 84,44 dolardan alıcı buluyor.

BRENT PETROL VARİL FİYATI DÜŞÜYOR

Küresel çapta resesyon endişeleri petrol talep görünümünü olumsuz etkileyerek fiyatları aşağı yönlü çekiyor.

Dün, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının değiştirilmesi için enflasyonda sürekli bir düşüş görülmesi gerektiğini ve bu nedenle Fed'in politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalacağını belirtmişti.

Harker'ın açıklamalarından sonra 1-2 Kasım'daki toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılan Fed'in, aralık ayında da faizleri aynı ölçüde yükselteceği beklentileri kuvvetlendi.

Öte yandan, piyasalarda giderek yükselen arz daralması endişeleri ise fiyatları yukarı yönlü hareketlendiriyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayı itibarıyla 2 milyon varil azaltma kararı ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Rusya'ya yönelik yaklaşan petrol yaptırımları arz endişelerini desteklemeye devam ediyor.

AB, 6'ncı yaptırım paketi kapsamında Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol tedarikini 5 Aralık, rafine ürün tedarikini ise 5 Şubat itibarıyla tamamen kesmeyi hedefliyor.

Brent petrol fiyatlarında teknik olarak 92.94 ile 93,76 dolar aralığının direnç, 92.12 ile 91.30 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Brent petrol bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? 19 Ekim 2022
Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrol fiyatı 20 Ekim 2022…