Ekonomi

Resesyon endişesi petrolü vurdu! Brent petrol düşüyor! 12 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı ne kadar?

ABD Başkanı Joe Biden'ın resesyonun 'çok hafif' de olsa mümkün olabileceğini söylemesi ile brent petrol varil fiyatı bugün düşmeye başladı. Peki 12 Ekim 2022 brent petrol fiyatı ne kadar? Bu durum brent petrol fiyatlarının düşmesine neden oldu

Petrol piyasalarında OPEC+ koalisyonunun agresif üretim kesintisi kararının yarattığı prim yeniden resesyon endişelerinin yaşnmasına neden oldu. Bu durum brent petrol fiyatlarının düşmesine neden oldu. Peki bugün brent petrol varil fiyatı ne kadar? İşte 12 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı...

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? 12 EKİM 2022 BRENT PETROL VARİL FİYATI

Dün 96,46 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 94,29 dolar seviyesinde kapattı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanışa göre yüzde 0,04 azalarak 94,25 dolar oldu.

Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 89,55 dolardan satılıyor.

Fiyatlar, güçlü dolar, resesyon endişeleri, Çin'de vaka sayılarının artması gibi nedenlerden dolayı sıkılaşan Covid-19 tedbirleri ve yatırımcıların ABD enflasyon verilerine odaklanması ile dalgalı seyrediyor.


 

RESESYON ENDİŞESİ RİSK OLUŞTURUYOR

Uluslararası Para Fonu (IMF), dün yayımladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, yüksek enflasyon, ekonomik görünümün kötüleşmeye devam etmesi ve devam eden jeopolitik risklerin, finansal sistemlerin karşı karşıya kaldığı başlıca sorunlar olduğunu, finansal istikrara yönelik risklerin önemli ölçüde yükseldiğini belirtti.

Doların diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki artış ise petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getirerek fiyatların baskılanmasına neden oluyor.

Petrol fiyatları ayrıca, dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi olan Çin'in Şanghay ve Shenzhen gibi büyük şehirlerde de dahil olmak üzere koronavirüs kısıtlamalarının sıkılaştırılması nedeniyle aşağı yönlü hareket ediyor. 

Ülkede vaka sayıları geçen hafta, ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelere ulaştı. Yetkililerin, ülkenin Kovid-19 politikalarında herhangi bir gevşeme olmayacağını belirtmesi de talep görünümünü olumsuz yönde etkiliyor.

Brent petrolde teknik olarak 94,63 ile 94,88 dolar aralığının direnç, 93,91 ile 93,44 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Brent petrolde rekor! İki haftada yüzde 16 arttı

Motorine bu gece 1 lira 39 kuruş zam geliyor! 6 günde 4'üncü zam! Opet, PO, BP 10 Ekim 2022 fiyat listesi!