Ekonomi

Brent petrol fırladı! Benzin ve motorine zam mı geliyor?

Brent petrol haftaya yükselişle başladı. Petrolün varil fiyatı son iki ayın zirvesine yükselerek 120 doları geçti. Son dakika benzin ve motorine zam mı geliyor?  Brent petroldeki yükselişte AB'nin Rus petrolüne yönelik yaptırımların tartışılacağı toplantıya yönelik haberler brent petrolün yükselmesine neden oldu

Petrol fiyatları güne yükselişle başladı. Brent petroldeki yükselişte AB'nin Rus petrolüne yönelik yaptırımların tartışılacağı toplantıya yönelik haberler brent petrolün yükselmesine neden oldu.
Peki benzin ve motorine zam gelecek mi? 

Petrol fiyatlarının yükselmesinde 2 gün boyunca sürecek olan AB Liderler zirvesi etkili oldu. Rusya'ya yönelik yaptırımların altıncısı olacak yaptırım paketi değerlendirilecek.

GÖZLER OPEC+ TOPLANTISINDA

Suudi Arabisten liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanları Perşembe günü toplanacak.  Toplatı esnasında OPEC+ temmuz ayına yönelik üretim politikası değerlendirilmesi planlanıyor.

Öte yandan dolar kurunun yükselmesi ile diğer para birimleri değer kaybetmeye başladı. Petolü diğer para birimleri ile alan  alıcılar daha uyguna alım yapmış olduğundan petrole olan talep yükseliyor bu da petrol fiyatlarının yükselmesine katkıda bulunuyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NE OLUR?

Brent petroldeki yükselişler akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Brent petrolün artması akaryakıt fiyatlarını yukarı çekiyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen son zamlarla birlikte benzinin litresi İstanbul:'de 25 TL'ye, Ankara'da 25,10 TL'ye, İzmir'de 25,11 TL'ye yükseldi.  Son bir yılda benzinin fiyatı yüzde 224,  motorinin fiyatı ise yüzde 239 yükseldi.   

Benzin, motorin ve LPG fiyatları üç kat arttı! Zam yağmuru! 30 Mayıs 2022 Opet, Total, PO, BP, Shell fiyat listesi...

Kötü haber geldi... Benzin ve motorine yeni zam yolda!