Ekonomi

Arz endişesi brent petrol varil fiyatını alt üst etti! Brent petrolde 5 gün sonra dananın kuyruğu kopacak

Brent petrol varil fiyatı bugün güne  küresel piyasalardaki arz endişelerinden dolayı düşüşle başladı. 5 gün sonra beklene kritik toplantıdan sonra brent petrolde yön netleşmiş olacak. Peki brent petrol bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? İşte brent petrol varil fiyatı 1 Eylül 2022...  Petrol fiyatları art arda 3 aylık düşüşün ardından küresel çapta enerji talebine zarar vereceği endişesi ile güne düşüşle başladı

Küresel bir yavaşlamanın enerji talebine zarar vereceğine yönelik endişelerin, OPEC+ arzında potansiyel bir kesinti ve ABD ham petrol stoklarında önemli bir düşüş de dahil olmak üzere yükselişe işaret eden gelişmeleri arkasında bırakmasından dolayı eylül ayına düşüşle başladı. 

Petrol fiyatları art arda 3 aylık düşüşün ardından küresel çapta enerji talebine zarar vereceği endişesi ile güne düşüşle başladı. Brent petrolde 5 gün sonra yapılacak olan kritik topnatının ardından yön belli olacak. 

Peki brent petrol ne kadar? Brent petrol avril fiyatı kaç dolar? Brent petrol bugün ne kadar oldu? İşte brent petrol 1 Eylül 2022 fiyatı...

BRENT PETROL DÜŞÜYOR

Dün 99 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrol fiyatı bugün güne düşüşle başladı. Bugün yüzde 0,66 azalarak 95 dolardan işlem görüyor.

BENT PETROLDE GÖZLER 5 EYLÜL'DE

Piyasaların gözü, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun 5 Eylül'de yapılacak toplantısına çevrildi.

OPEC+ grubu, eylül ayı için beklenilenin ötesinde daha düşük bir üretim artışına giderek petrol üretimini eylül ayında günlük 100 bin varil artırma kararı almıştı. Grup, temmuz ve ağustos ayları için günlük 648 bin varil üretim artışı hedeflemişti.

 

Öte yandan, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi konusunda kaydedilen önemli ilerlemeye ilişkin iyimser olduğunu belirtti. Yellen, "Tavan fiyat uygulamasını hayata geçirmek için ekiplerimiz ve tüm G7'nin kaydettiği önemli ilerleme konusunda gerçekten iyimserim" ifadesini kullandı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 1 EYLÜL 2022

Benzin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 20.14 lira
İstanbul Avrupa Yakası: 20.13 lira
Ankara: 20.26 lira
İzmir: 20.25 lira

Motorin Fiyatları: 

İstanbul Anadolu Yakası: 26.92 lira
İstanbul Avrupa Yakası: 26.9 lira
Ankara: 27.01 lira
İzmir: 27.03 lira

Brent petrol sert düştü! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? Sürücüler hemen bakın

Akaryakıta bir indirim daha mı gelecek? Kritik seviyenin altına düştü!

Brent petrol düştü! Brent petrol bugün ne kadar? 30 Ağustos 2022 brent petrol fiyatı