22 / 07 / 2024

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 brent petrol

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 brent petrol

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda bugün itibarıyla 92,30 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar…




ABD'nin grubun kararına karşı şekilde Suudi Arabistan ile girdiği uyarı ve suçlamaların yaşanmış olduğu zaman diliminde birçok Arap ülkesinden Riyad ile dayanışma ve destek açıklamaları yapıldı.

Fas, Mısır, Bahreyn, Filistin, Yemen, Umman, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Kuveyt'ten çeşitli seviyelerde yapılmış olan açıklamalarda söz konusu ülkeler, ABD'nin Suudi Arabistan'a karşı da almış olduğu tavırda Riyad'ın yanında yer aldıklarını duyurdu.

OPEC+ grubu 5 Ekim 2022’De Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenmiş olan toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararında bulunmuştu.

Kararın siyasi olduğu ve aynı zamanda Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya destek anlamına geldiği ile ilgili yorumlar yapılırken, OPEC+ grubunun en büyük ortağı Suudi Arabistan eleştirilerden en büyük paya sahip olmuştu.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı ve aynı zamanda ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de Kovid-19 salgını kapsamı dahilinde devam eden "sıfır vaka" uygulaması da piyasalarda talep endişelerini güçlendirip fiyatlar üzerinde aşağı yönlü şekilde baskı oluşturuyor.

Çin, Kovid-19'a karşı, vakaların ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve aynı zamanda bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uygulamaya geçti.

Strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründe bulunan işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması gibi katı ve aynı zamanda geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler ise hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti bakımından da tartışmalara yol açıyor.

Brent petrolde teknik şekilde 92,42 ile 92,71 dolar aralığının direnç, 92,13 ile 91,84 dolar aralığının ise destek bölgesi şeklinde izlenebileceği belirtiliyor.

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 brent petrol

Bakan Kurum’dan orta gelirli aileler için ucuz konut müjdesi! Canlı yayında açıkladı

Memur ve memur emeklilerinin ocak zammı belli oluyor! 2023 memur maaşı zammı ne kadar olacak?

1.250 lira aile destek ödemeleri hesaplara yatmaya başlıyor! Ekim 2022 aile destek ödemeleri ne zaman verilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön