30 / 04 / 2024

Brezilya Arena Amazonia stadyumunda inşaat durduruldu!

Brezilya Arena Amazonia stadyumunda inşaat durduruldu!

BREZİLYA'da hafta sonu 2 iş cinayetinin yaşandığı Arena Amazonia stadyumunda inşaat durduruldu. Cumartesi günü 22 yaşındaki İşçi Marcleudo de Melo Ferreira, inşaatın çatısından düşerek yaşamını yitirdi...



BREZİLYA'da hafta sonu 2 iş cinayetinin yaşandığı Arena Amazonia stadyumunda inşaat durduruldu. Cumartesi günü 22 yaşındaki İşçi Marcleudo de Melo Ferreira, inşaatın çatısından düşerek yaşamını yitirmiş; 49 yaşındaki bir işçi de çalışma esnasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. 


Ölümler üzerine Amazon İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Cicero Custodio, işçilerin çok kötü şartlarda çalıştırıldığını belirterek pazartesi günü iş bırakacaklarını duyurmuştu. İşçilerin greve çıkmasına izin verilmeden inşaat durdurulurken, savcıların bölgede inceleme yaptığı ve incelemenin sonucuna göre inşaatın devam edip etmeyeceğine karar verileceği öğrenildi. 

2014 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Brezilya'da stadyum inşaatlarının gecikmesi sonrası FIFA, tüm inşaatların 31 Aralık'a kadar bitirilmesi konusunda ülke futbol federasyonuna uyarılarda bulunuyordu.


Evrensel Gazetesi


Geri Dön