01 / 05 / 2024

Bursa Mudanya'da inşa edilen AVM inşaatı durduruldu!

Bursa Mudanya'da inşa edilen AVM inşaatı durduruldu!

BURSA'nın Mudanya ilçesinde antik kent kalıntıları üzerine yapılan AVM için Bursa i. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mudanya'da 2700 yıllık tarihi alan üzerinde tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan AVM'nin inşaatı durduruldu...




BURSA'nın Mudanya ilçesinde antik kent kalıntıları üzerine yapılan AVM için Bursa i. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Myrliea Antik Kent Platformu üyeleri, Mudanya'da Atatürk anıtı önünde yaptıkları açıklamada, Mahkeme'nin yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Avukat Aslı Evke Yetkin, Mudanya'da 2700 yıllık tarihi alan üzerinde tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan AVM'nin durdurulduğunu belirterek, "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün taşınmazın ve üzerindeki inşaatın kamulaştırılmasına dair görüşlerine rağmen Koruma Kurulu ısrarla inşaatın devam etmesi yönünde karar aldı. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurul kararı doğrultusunda sit alanlarını nazım imar planlarına çizerek kurula göndermiş olmasına rağmen, kurul henüz bunları onaylamadı. Koruma Bölge Kurulu kararı, tarihi ve kültürel mirasın tahrip ve yok edilmesine izin veren ve göz yuman bir karardır. İnşaatlar arkeolojik mirası yok edecek. Yeterince tahrip olmuş bir arkeolojik sit alanında yer alan inşaatlar ve bu inşaatlara devam yönünde izin veren Koruma Bölge Kurulu'nun dava konusu idari işlem ve eyleminin durdurulmasında hukuki menfaat ve kamu yararı olduğunu ileri sürerek iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedik" dedi. Evke, soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğünün de takipçisi olacaklarını, bunun daha başlangıç olduğunu ifade etti. 


Birgün Gazetesi


Geri Dön