15 / 05 / 2024

bursa antik kentte avm inşaatı

bursa antik kentte avm inşaatı

BURSA'nın Mudanya ilçesinde antik kent kalıntıları üzerine yapılan AVM için Bursa i. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mudanya'da 2700 yıllık tarihi alan üzerinde tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan AVM'nin inşaatı durduruldu...

Kaş Belediyesi, Patara 'daki toplam 7 bin 744 metrekarelik iki araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satıyor!

Kaş Belediyesi mülkiyeti belediyede olan, Patara antik kentte 2 adet araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satışa çıkaracak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

Bursa'da 70 bin konut dönüşüme giriyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aktaş, kent genelinde 70 bin konutun dönüşüme gireceğini söyledi.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da şehrin tarihi silüetini bozan yapıların yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için start verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla kentte eş zamanlı yıkımlar da başladı

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!

Bursa’da Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilen AVM için imar başvurusu yapıldı. Yargı süreci devam eden bölge için kamulaştırma isteniyor. 

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

bursa antik kentte avm inşaatı Haberi

bursa antik kentte avm inşaatı


BURSA'nın Mudanya ilçesinde antik kent kalıntıları üzerine yapılan AVM için Bursa i. Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Myrliea Antik Kent Platformu üyeleri, Mudanya'da Atatürk anıtı önünde yaptıkları açıklamada, Mahkeme'nin yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Avukat Aslı Evke Yetkin, Mudanya'da 2700 yıllık tarihi alan üzerinde tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan AVM'nin durdurulduğunu belirterek, "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün taşınmazın ve üzerindeki inşaatın kamulaştırılmasına dair görüşlerine rağmen Koruma Kurulu ısrarla inşaatın devam etmesi yönünde karar aldı. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurul kararı doğrultusunda sit alanlarını nazım imar planlarına çizerek kurula göndermiş olmasına rağmen, kurul henüz bunları onaylamadı. Koruma Bölge Kurulu kararı, tarihi ve kültürel mirasın tahrip ve yok edilmesine izin veren ve göz yuman bir karardır. İnşaatlar arkeolojik mirası yok edecek....