28 / 04 / 2024

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da şehrin tarihi silüetini bozan yapıların yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için start verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla kentte eş zamanlı yıkımlar da başladı



Bursa’da ‘tarihi’ dönüşüm için start verildi. Milliyet'te yer alan habere göre, ‘2023’e Doğru Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye’ programı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla dün eş zamanlı şekilde yıkımlar başladı. Ulucami çevresinin düzenlenmesi, tarihi yapıların ortaya çıkarılması için hazırlanan Çarşıbaşı Meydan Projesi kapsamında hanlar bölgesindeki binalar, Çelik Palas Oteli’nin arkasında yer alan atıl vaziyette risk oluşturan 40 dönüm alandaki otel binası ile kapalı spor salonu eşzamanlı şekilde yıkıldı.

Bakan Murat Kurum, ‘Yeni Bursa’ hayaliyle çalıştıklarını dile getirerek, Bursa’nın gelecek 100 yılına damga vuracak süreci başlattıklarını, şehrin en büyük tarihi ve kültürel ihya sürecine başladıklarını belirtti.

Bakan Kurum, “Üç ayrı noktada yıkım çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Çarşıbaşı Meydan Projesi’nden, Çekirge Teras Projesi’ne, yeni spor kompleksinden Sıcaksu Termal Turizm Tesisi ve deprem dönüşüm konutlarına, millet bahçelerinden yeni sosyal konutlara kadar birçok projemize başlıyoruz” dedi.

50 milyon TL destek

23 şehirde tarihi şehir merkezlerini yeniden ihya ettiklerini anımsatan Kurum, Bursa’daki proje için ilk etapta büyükşehir belediyesine 50 milyon lira tahsis ettiklerini söyledi.

Bursa’da 292 milyon lira değerindeki 774 konutluk projenin devam ettiğini dile getiren Kurum, “İlaveten, 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimiz kapsamında, Bursa’da 3.771 yeni sosyal konut daha yapıyoruz. 2003’ten bugüne içmesuyu, kanalizasyon, atıksu arıtma tesisi gibi sektörlerde tam 4.3 milyar lira tutarında 194 projemizi tamamladık. 1.5 milyar liralık dokuz projemiz de Bursa’nın tüm ilçelerinde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, her yıl 300 bin olmak üzere beş yılda 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini söyledi.

En büyük projelerden biri olacak

Bakan Murat Kurum, “Bursa Kestel, Osmangazi ve Yıldırım’da 540 hektar büyüklüğünde beş riskli alanımızda çalışıyoruz. Ayrıca yine Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik’te 865 hektar büyüklüğünde beş rezerv yapı alanında da çalışmalarımıza başladık. İstanbul Esenler’deki 60 bin, Elazığ ve Malatya’daki 24 bin 500 konutluk dönüşüm projelerimizden sonra, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini de Bursa’da başlatacağız. Yakın zamanda detaylarını açıklayacağız” dedi.

‘Bursa’yı yıkarak güzelleştireceğiz’

Bakan Murat Kurum ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmalarından sonra şehrin üç farklı alanındaki yıkımın startını verdi. Alinur Aktaş, “Sadece yaparak değil yıkarak da Bursa’yı güzelleştireceğiz” diye konuştu.

 

5 yılda 1 milyon 500 bin konut dönüşecek!


Geri Dön