30 / 04 / 2024

Brookstone 101 mağazasını kapatıyor!

Brookstone 101 mağazasını kapatıyor!

Brookstone ismiyle 40 yıldır faaliyet gösteren ülkenin en popüler perakendecilerinden biri daha alışveriş merkezlerinin gittikçe boşalması üzerine tüm AVM mağazalarını kapatma kararı aldı. 



Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, havalimanları ve alışveriş merkezleri ağırlıklı olmak üzere faaliyet gösteren perakende zinciri Brookstone, federal mahkemeye başvurarak, dört yıl içerisinde 2. kez iflasını isteyerek 101 mağazasını kapatacağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada havalimanlarındaki 35 mağazanın ve online alışveriş yapılabilen Brookstone web sitesinin, yeni bir alıcı bulunana dek açık kalacağı bildirildi.

Şirket CEO'su Steven Goldsmith, tarafından gerçekleştirilen açıklamada havalimanı mağazalarının ve internet işinin başarılı olduğu ancak avm'lerdeki mağazaların perakendecilikteki çok zorlu koşullar nedeniyle kapatılmaya mecbur olduğunu söyledi.

AVM'LERDE SON 6 YILIN EN BOŞ DÖNEMİ

ABD'de bulunan AVM'lerde boş dükkan sayısı son 6 senenin en yükseğine ulaşırken Sears, Kmart, Best Buy, Walgreens, Bon-Ton, Kay & Jared, Matress Firm ve GNC gibi önemli perakendeciler seri mağaza kapatmalarıyla da dikkat çekiyor. 

Columbia İşletme Bölümü Direktörü Mark Cohen, "Markalar yüzlerce B ve C sınıfı AVM'de sıkıştı. A sınıfı olanlarda ise çok yüksek kiralar söz konusu." diye konuştu.


Geri Dön