Kira

Brüksel'de kira artışları sınırlandırıldı!

Brüksel'de düşük enerji verimliliğine sahip evlerin kiraları bir yıl boyunca artırılamayacak.Bu nedenle Brüksel'de kira artış oranını belirleyen endeks sisteminin hesaplaması bir yıl içinde revize edilecek

Brüksel bölge parlamentosu, enerji krizi nedeniyle kentte kira artışlarını sınırlamaya yönelik bir öneriyi kabul etti. Bu nedenle Brüksel'de kira artış oranını belirleyen endeks sisteminin hesaplaması bir yıl içinde revize edilecek.

Evlerin enerji türüne göre kira artışları yapılabilmektedir. Enerji verimliliği A, B, C ve D olan konutların kiralarına enflasyon oranı endeksleme sistemi uygulanacaktır. Sonuç olarak, enerji verimli dairelerin kiraları artacaktır. 

E-elektrikli evlerin kiraları, stat oranının yüzde 50'si oranında artırılabilir. Enerji verimliliği en düşük olan F ve G sınıfı kiralar bu yıl artmayacak. Söz konusu düzenleme Brüksel'deki kiralık dairelerin yüzde 65'ini etkileyecek.

DHA'da yer alan habere göre; Araştırmalar, Brüksel'deki kiralık konaklama yerlerinin yüzde 30'unun G'de, yüzde 15'inin E'de ve yüzde 20'sinin D'de olduğunu gösteriyor. Brüksel'de ev sahipleri, kiralık daireleri için yalıtım ve yalıtım gibi yüksek maliyetlere katlanmak istemiyorlar.

Bu durum, son enerji kriziyle birleşince, düşük enerjili evlerin kiracılarını zor durumda bırakıyor.

Eylül ayında Belçika'da enflasyon 1975'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.Yurt içi enflasyondaki artışın temel nedeni enerjidir.

Eylül ayında bir yıl öncesine göre doğalgaz fiyatı yüzde 134,9, elektrik fiyatı yüzde 81,3 ve akaryakıt fiyatı yüzde 56,3 arttı.

Avrupa'daki enerji krizi sağlık turizminde yaşlı nüfusun rotasını Türkiye'ye çevirebilir

Sağlıkta Kalite İnovasyonu Derneği (SAKID) Başkanı Prof. Dr Nuh Zafer Cantürk, Avrupa'yı etkisi altına alan enerji krizi nedeniyle Batı ülkelerinden gelen yaşlıların kış sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih edebileceğini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi (KOÜ) Medikal Direktörü de olan Cantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya turizminin 10 trilyon dolar civarında olduğunu ve bunun 100 milyar dolarının sağlık turizminden geldiğini söyledi.

Sağlık turizminin her geçen gün büyüdüğüne işaret eden Cantürk, sağlık turizmi için Türkiye'ye gelen yaklaşık 600-650.000 yabancı turistin kişi başı ortalama 1.500 dolar harcadığını belirtiyor.

Avrupa için miktarın çok yüksek olmadığını ifade eden Cantürk, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yüksek oranda sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Ülkenin sağlık turizmi ile önemli kazanımlar elde edebileceğini vurgulayan Cantürk, şöyle devam etti:

"Türkiye; gelişmiş sağlık hizmeti, hastaneleri, otelleri ve kaliteli sağlık çalışanlarıyla turizm pastasından daha fazla pay alabilir. Bu anlamda Türkiye'nin coğrafi konumu da diğer ülkelere göre önemli bir avantaj sağlıyor. Özellikle Hollanda, Belçika, Danimarka'da yaşlı bir nüfus var. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde kışın bu yaşlı nüfus, her yıl sıcak ülkelere gönderiliyor. Hollanda'da yaşlı dediğimiz 70-80 yaşın üzerindeki insanlar soğuk hava nedeniyle kolay hastalanabiliyor, dolayısıyla sıcak ülkelere göndererek bunları daha ılıman iklimde hastalık masraflarından kurtarmak istiyorlar."

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!
Sosyal konut projesinde son dakika! 25 Ekim'de 17 ilde aynı anda temel atılacak!
Altın 450 TL birden fırlayacak! Analistler son fırsat diyerek uyardı!