21 / 05 / 2024

Bu aidatlar dudak uçuklattı!

Bu aidatlar dudak uçuklattı!

İstanbul Etiler'de Alkent sitesinin yıllık bütçesinin 15 milyon liradan 55 milyon liraya çıktığı, aidatların ise 6 ile 8 bin lira arasında değiştiği belirtilirken, CHP'li Gürsel Tekin de 14 bin lira aidat ödenen lüks sitelere dikkat çekti.



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son dönemlerde yüzde 400'e varan kira artışlarının yaşandığı İstanbul'da sokağa inerek halkın nabzını tuttu.  Son dönemde İstanbul'da kirada oturan vatandaşların yüzde 25'inin kirasını ödeyemez durumda olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Gürsel Tekin, kiraların yüksek olduğu ilçelerden Üsküdar'da vatandaşlarla bir araya geldi. Kirada yaşayan vatandaşlar, kiraların yüksekliğinden şikayet ederken Balat'ta oturan bir vatandaş, birasının 1 liradan 4 bin liraya çıktığını kaydetti. Üsküdar'da bir büfede çalışan bir vatandaş ise 4 bin lira kira ödediği evinden çıkmak zorunda kaldığını ve 4 aydır ev aradığını ama bulamadığını kaydetti. Vatandaş, Üsküdar ilçesinde kiraların 10 ile 20 bin lira arasında olduğunu iddia etti.

Devlet 14 bin lira aidatlı lüks konutlar yaptı

Barınma sorunu yaşayan vatandaşların İstanbul’u terk etmek zorunda kaldığını dile getiren CHP'li Gürsel Tekin, bu durumun sona ermesi için yapı stoklayan imar çetesi ve beton lobisi ile mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Devlet eliyle lüks konutlar inşa edildiğini kaydeden Tekin, "Bu kadar büyük lüks konutlar yapıyorsunuz, sadece aidatları 14 bin lira. TOKİ ne yapacaktı, Emlak Konut ne yapacaktı. Vatandaşa konut yapacaktı, barınma yeri yapacaktı. Maalesef rezidanslara ve lüks konutlara insanları mahkum ettiler" ifadelerini kullandı. İstanbul'da 750 bin ile 1 milyon boş yapı stoku olmasına rağmen kiralık ev bulunamadığını dile getiren Tekin, özellikle Zeytinburnu ve Bakırköy sahilinde lüks yapıların yarısının boş olduğunu kaydetti. Tekin, boş tutulan lüks evlerin vergilendirilmesi gerektiğini bu şekilde bir dengeye varılabileceğini ileri sürdü.

Alkent sitesinde bütçe 55 milyon liraya yükseldi

Öte yönden Sözcü Gazetesi Başyazarı rahmi Turan'da dünkü köşe yazısında  Etiler Alkent sitesinden örnek vererek, sitenin bütçesinin 15.5 milyon liradan 55 milyon liraya yükseltildiğini, normal dairelerin 6 bin lirada dubleks dairelerin ise 8 bin liradan fazla aidat ödeyeceklerini ifade etmişti.


Geri Dön