Emlak Konut

Bu aralar Emlak Konut GYO'nun hisselerini alarak ev almış gibi kazanç elde edilebilir! 

Emlak Konut GYO 2024 yılının ilk altı ayında 13 milyar TL'lik 1.254 adet bağımsız bölümün satışını yaptığını duyurdu. Borsa yatırımcısı, gayrimenkul yatırımları uzmanı ve ekonomist Tolga Aykut, gayrimenkul piyasasını ve Emlak Konut GYO hisselerini değerlendirdi. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 1 Ocak 31 Haziran 2024 tarihleri itibarıyla, toplam 13 milyar 62 milyon (KDV Hariç) TL'lik satış gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu kapsamda satışa esas brüt 161.550 metrekare büyüklüğe ulaşan, 1.254 adet bağımsız bölümün satışı yapıldı. 

"Konut almak mı daha mantıklı, hisse almak mı?" sorusu sık sık gündeme gelirken, konuyla ilgili dikkat çeken bir son dakika açıklaması yapıldı. 

Borsa yatırımcısı, gayrimenkul yatırımları uzmanı ve ekonomist Tolga Aykut, https://x.com/TolgaAykut15 resmi X sosyal medya hesabından gayrimenkul piyasası ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 

"Faizler yükselmeye başladığında, faiz garanti kazanç olduğu için bütün enstrümanlara satış gelir demiştik" diyen Aykut, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Borsa endeksi prim yapsa da, hisselerin fiyatları hepimizin malumu ama en negatif etkilenen piyasa, hali hazırda prim yapmış olan gayrimenkul piyasası oldu. 

Peki şimdi faizler düşmeye başladığında ne olacak? Tabi ki en fazla tepki, emlak piyasasında ve orada da f/k sı düşük, ucuz ve kredi avantajlarıyla erişimi kolay olan mülklerde olacak. 

Ekgyo’nun konutları; yeni ve ucuz olmalarına ek olarak düşük kredi faizi ve uzun vade ödeme seçenekleriyle ilk tercih edilen konutlardan olacak. Faizden bir getiri elde edilememeye başlandığında parası olanlar; Ekgyo’nun konutlarına saldıracak, parası daha az olanlar da aynı konutları krediyle almaya çalışacaklar. 

Parası krediyle alıma bile yetmeyecek olanlar ise, zaten faizden de çok kazanamayacaklarını düşünürsek, bu aralar Ekgyo’nun hisselerini alarak ev almış gibi kazanç elde edebilirler. Emlak yatırımcısı olmak için illa emlağa yatırım yapmaya gerek yok, emlak yatırımcısına da yatırım yapılabilir.

Peki yatırımcılar ve vatandaşlar Emlak Konut GYO hisseleri, konut fiyatları ve hisse yatırımı ile ilgili neler söyledi? İşte o yorumlar...

İslam Memiş baştan uyarmıştı 'Altında Temmuz fırtınası geçti, şimdi hazır olun' dedi! İkinci rekor için tarih verdi!

A101'in yepyeni kataloğu yayımlandı! 18 Temmuz'da benzinli moped, no-frost buzdolabı, blender seti indirimde!

Konut ve araba fiyatlarındaki balon her geçen ay sönüyor!