14 / 05 / 2024

Bu dönemde markanın giysisini mi yoksa hissesini mi almak daha karlı?

Bu dönemde markanın giysisini mi yoksa hissesini mi almak daha karlı?

Enflasyon karşısında Türk Lirası değerini kaybederken vatandaş parasının değerini korumak için ne yapması gerektiğini düşünüyor.  Finansal yatırım uzmanı Ebru Usta,  kıyafet almak yerine aynı şirketin hisselerini alınabileceğini söyledi.



Altın ve dolardaki yükseliş hızı azalsa da yıl sonu ile ilgili tahminler hem altın hem de doların artacağı yönünde. Mevduat faizleri yüzde 60’a yaklaşırken, zamlanan ürünler nedeniyle vatandaşın elindeki para da eriyor. Durum böyle olunca enflasyon karşısında Türk Lirası değerini kaybederken vatandaş parasının değerini korumak için ne yapması gerektiğini düşünüyor.  Borsa İstanbul’da dalgalı hareketler sürerken yatırımcılara hisse alımı da tavsiye ediliyor.

Vatandaşın aklı yatırım konusunda iyice karışmışken Finans Uzmanı Ebru Usta https://twitter.com/eustaeu X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tasarruf yapmak isteyenlere şu soruyu sordu..
Zara’dan kıyafet almak yerine Zara’nın sahibi Inditex’ten hisse alsaydık ne olurdu? İspanya borsasında işlem gören hissenin son 1 yıllık Euro bazlı artışı yüzde 55. Artış, 2 yılda 2 kattan fazla. Türkiye’de Zara’dan aldığımız kıyafet mi yoksa Inditex hissesi mi daha karlı? (Son 1 yılda EuroTL paritesi artışı yüzde 70) Bakın vatandaş bu soruya ne cevap verdi. 

VATANDAŞ BU SORUYA NE CEVAP VERDİ? 

Bankalardan yüzde 75 mevduat faizi teklifi! Duyan inanamadı

Nisanda temettü dağıtacak şirketler belli oldu! Nisan 2024 temettü takvimi

Borsada temettü veren 8 şirket yüzde 170’den fazla kazandırdı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön