09 / 05 / 2024

Bankalardan yüzde 75 mevduat faizi teklifi! Duyan inanamadı

Bankalardan yüzde 75 mevduat faizi teklifi! Duyan inanamadı

Merkez Bankası’nın geçen hafta yaptığı faiz artırımı kararının ardından, bankalar 3 aylık vadeli mevduat faizlerini yüzde 57’ye çıkardı. Gazeteci Barış Esen, bazı bankaların müşterilerine yüzde 75 faiz teklif ettiğini duyurdu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçen hafta politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50’ye yükseltti. Faiz artırımının ardından bankalar hem mevduat hem de kredi faizlerini güncelledi. Bazı bankalar 3 aylık mevduat faizlerini yüzde 57’ye kadar yükseltti.

Bu arada kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar düşüşü sürerken; 8 Mart haftasında KKM hesapları 7,4 milyar TL düşüşle 2,3 trilyon TL'ye geriledi. Yaşanan bu gerileme Eylül 2023'ten bu yana en yavaş düşüş olarak kaydedildi.

Vatandaşın parasını ne şekilde değerlendireceği ile ilgili kafası iyice karışırken, Gazeteci Barış Esen https://twitter.com/barisesen X sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Esen yaptığı paylaşımda, bazı bankaların KKM dönüşü için mevduat faizi tekliflerini yüzde 75’e çıkardığını şöyle duyurdu: “Döviz KKM dönüşünde Türk Lirasına dönsün diye mevduata % 75 TL faizi teklif eden banka var… İnanılmaz.” Bu paylaşım üzerine bazı takipçileri bunun dolarda yukarı yönlü patlamanın işareti olduğunu söyledi.

BARIŞ ESEN’İN O PAYLAŞIMI

YÜZDE 75 FAİZ TEKLİFİ DOLARDA NEYE İŞARET EDİYOR!

Nisanda temettü dağıtacak şirketler belli oldu! Nisan 2024 temettü takvimi

Ziraat Bankası emekli promosyonu 15 bin TL mi oldu? Ziraat Bankası emekli promosyon ödemesi 2024!

Emekliler ve asgari ücretliler için Temmuz sinyali! SGK Başuzmanı hem tarih verdi hem zam yüzdesini duyurdu!

 

 


Geri Dön