29 / 04 / 2024

Emekliler ve asgari ücretliler için Temmuz sinyali! SGK Başuzmanı hem tarih verdi hem zam yüzdesini duyurdu!

Emekliler ve asgari ücretliler için Temmuz sinyali! SGK Başuzmanı hem tarih verdi hem zam yüzdesini duyurdu!

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, maaş zamları, emeklinin ve asgari ücretlinin beklentileri ile ilgili hem tarih hem oran verdi. İşte o açıklamalar...



AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’nun  Ankara  mitinginde Meclis’in 16 Nisan tarihinde açılacağı ve emeklilerin hayat şartlarını düzeltecek çalışmalara başlanacağını açıklamasının ardından, milyonlarca emeklinin beklentisi yeniden arttı. 

Son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biri seyyanen zam olmuştu ancak hükümet tarafından bu şekilde bir çalışma olmadığı belirtildi. Bunun ardından Temmuz ayında hem asgari ücret hem de emeklilere bir zam gelip gelemeyeceği sık sık araştırılmaya başlandı. 

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, maaş zamları, emeklinin ve asgari ücretlinin beklentileri ile ilgili  önemli açıklamalar yaptı. 

Emekliler ve asgari ücretliler için Temmuz sinyali! SGK Başuzmanı hem tarih verdi hem zam yüzdesini duyurdu!

EMEKLİLERİN ŞU ANKİ TEMMUZ ZAMMI YÜZDE 24-25 

TGRT Haber'de yer alan habere göre; SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Ocak ve Temmuz aylarında tüm emeklilerin maaşlarına güncelleme geldiğinin altını çizdi ve "Yasa gereği, temmuzda enflasyon oranı ne kadarsa o kadar olacak. Şimdilik yüzde 24-25. SSK ve Bağkur emeklilerine zaten o zam yapılacak. Bu satın alma gücünün korunması açısından güncelleme anlamı taşıyor" ifadelerini kullandı. 

"Temmuz'da şu ana kadar bütün emeklilerimizin ısrarla söylediği, seyyanen zam açık konuşmakta yarar var bütün emeklilerde infiale neden oldu. Seyyanen zam vaadi vardı, kaç ay geçti ve henüz yapılmadı. En son yapılan açıklamalarda, ‘çalışmalar var, her an açıklanabilir’ açıklamaları yapıldı" diye konuşan Karakaş, buna ilişkin iyileştirme beklentisinin de hala sürdüğünü vurguladı.

Emekliler ve asgari ücretliler için Temmuz sinyali! SGK Başuzmanı hem tarih verdi hem zam yüzdesini duyurdu!

ASGARİ ÜCRETE BU YIL İKİNCİ ZAM OLACAK MI? 

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ikinci zam beklentilerinin de yoğunlaşmasıyla beraber güncellemenin yeniden devreye alınıp alınmayacağına ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

Enflasyon tahminleri ışığında asgari ücret zammını değerlendiren İsa Karakaş, "Asgari ücret ile ilgili yasada, Ocak ayında, temmuz ayında veya kaç kez belirlersen belirle buna ilişkin bir sorun yok. İstenildiği zaman yeniden artış uygulanabilir. Bugün enflasyona baktığımızda yine temmuz ayıa gelindiğinde beklentiler yüzde 24-25 seviyesinde oluyor" bilgilerini verdi. 

Karakaş, çalışanların haklarının telafisi anlamında Temmuz ayında artış uygulanması ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

SGK Başuzmanı Karakaş, söz konusu açıklamasını "Hafızalarınızı tazeleyelim. 2022-2023 döneminde asgari ücrete zam beklentisi vardı hep yapılmıştı. Bizim temennimiz yüzde 25’lerde bir enflasyon olursa güncellemenin kaçınılmaz olması" diyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekliye zam için tarih verdi!

Emekli ve memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? Bu paraları bekleyenler hemen bakın!

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yeni haber! Bayram ikramiyesi ödeme tarihi tarih belli oldu!


Geri Dön