04 / 05 / 2024

Bu fırsat kaçmaz! Başvurular bugün başladı, girişim başına 50 bin dolar ve yurt dışı imkanı

Bu fırsat kaçmaz! Başvurular bugün başladı, girişim başına 50 bin dolar ve yurt dışı imkanı

Sanayi Bakanlığı bünyesindeki program için başvurular bugün başladı. Söz konusu programa  kabul edilenlere, girişim başına 50 bin dolar destek verilecek.



DESTEKTEN KİMLER FAYDALANACAK?

Destekten kimlerin faydalanacağı konusuna da değinen Bakan Varank, bu hızlandırma programı desteğinden start-up’lar ile faydalanabileceği Türkiye'de yatırım fonları ve Teknoparkların da faydalanabileceğini bildirdi.

“Ben buradan çağrı yapıyorum” diyen Bakan Varank, “Girişim başına 50 bin dolara kadar destek vereceğiz. Bu programa seçilen, filiz girişimlerimiz, start-uplarımız, network olarak, grup olarak ya da tek başına yurt dışındaki hızlandırma programlarına gidecekler, biz onların oradaki masraflarını 50 bin dolara kadar karşılamış olacağız. Buradan çağrıyı yapıyorum” ifadelerin kullandı.

DESTEKLER ‘TERZİ’ USULÜ

“Türkiye teknoloji tabanlı girişimcilikte altın çağını yaşıyor” diyen Varank, Turcorn potansiyeli taşıyan firmalara verilecek desteklerden bahsettik. Girişimcilik ekosisteminde çok ciddi bir ivme yakaladık” diye konuştu.

Geçen sene teknoloji tabanlı girişimlerin 1,6 milyar dolar yatırım aldığını hatırlatan Varank, 2022’de bu rakamın yakalanacağını hatta geçileceğine inandığını söyledi.

Bakan Varank, Turcorn 100 Programıyla bu potansiyeli taşıyan firmalara, özellikle de teknoloji tabanlı girişimcilere terzi usulü destekler verileceğini bildirdi.

Milyonlarca çalışana müjde! Maaşa ek 1000 TL destek verilecek! Elektrik, doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön