Ekonomi

Bu fırsat kaçmaz! Öğrencilere aylık 5500 TL burs imkanı sağlıyorlar

Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'nun öğrencilere vereceği bursun miktarı duyanları sevindirdi.  TERCİH LİSTESİ HAZIRLANMASI DÖNEMİNE GİRİLDİ Sınav puanı ve sıralamasını öğrenen öğrenciler ise tercih listelerine yazacakları üniversite ve bölümleri düşünme telaşına girdi

Milyonlarca öğrencinin girdiği ve güzel bir üniversite kazanmak için yarıştığı üniversite sınavının sonuçları açıklandı. 

TERCİH LİSTESİ HAZIRLANMASI DÖNEMİNE GİRİLDİ 

Sınav puanı ve sıralamasını öğrenen öğrenciler ise tercih listelerine yazacakları üniversite ve bölümleri düşünme telaşına girdi. Bazı kurum ve kuruluşlar ise öğrencilerin seçecekleri bölüm ve sıralamalarına göre burs desteği veriyor.

İLK 100 BİNE GİRMELERİ GEREKİYOR

Bunlardan biri de Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu’nun vereceği burs oldu. TİM Maden Sektör Kurulu ile YÖK işbirliği yaparak, madencilikle ilgili bölümleri seçen öğrencilere sıralamalarına göre aylık asgari ücret tutarında burs desteği sağlanacağını duyurdu. Ayrıca öğrencilerin 2022 YKS’de başarı sıralamasında ilk 100 bine girmeleri gerekiyor.
 

AYLIK 5500 BİN TL DESTEK SAĞLAYACAKLAR

2022 YKS’de başarı sıralamasında ilk 65 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara’da bulunan üniversitelerin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama bölümlerinden birini kazanan öğrencilere yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitimleri de dahil olmak üzere öğrenim süreleri boyunca her yıl 9 ay süresince burs veriliyor. İlk 50 binde yer alan öğrencilere asgari ücret (aylık 5500 TL), 50 bin ile 65 bin arasında yer alan öğrencilere ise asgari ücretin yarısı (aylık 2750 TL) tutarında destek sağlanıyor.
 

ANADOLU ÜNİVERSİTELERİNE TEŞVİK VAR

Diğer yandan Anadolu’daki üniversitelerin tercih edilmesini teşvik etmek üzere, ilk 100 bine giren ve İstanbul ile Ankara dışındaki üniversitelerin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrencilere de yeni asgari ücret (aylık 5500 TL) tutarında burs veriliyor.