Ekonomi

Bu fırsatı kaçıran çok üzülür! Başvuranın 10 bin 200 TL hemen hesabında

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik birçok destek mevcut. 12 ay boyunca sağlanan desteklerden birisi de ‘Aile Destek Programı’. Programdan faydalanmak için belirlenen sınırın altında bir aylık gelire sahip olunması gerekmekte.İhtiyaç sahibi aile bireylerinin başvuruda bulunabileceği aile destek programı sayesinde bütçeler rahatlamış oluyor

Yüzbinlerce kişinin faydalanabileceği Aile Destek Programı’na başvurular sürüyor. İhtiyaç sahibi aile bireylerinin başvuruda bulunabileceği aile destek programı sayesinde bütçeler rahatlamış oluyor. Programa dahil olan ailelerin kazançları da artırıldı. Böylelikle 10.200 – 15.000 TL arasında destek verileceği açıklanmıştı.

4 FARKLI GELİR ARALIĞINI KAPSIYOR
Aile Destek Programı’na dahil olacak kişilerin aylık gelir şartlarını ve diğer şartları taşıması gerekmekte. Bu şartlar sağlandıktan sonra, 4 farklı gelir grubu için belirlenen miktarlar düzenli olarak her ay ödenmekte.

İhtiyaç sahibi aileler başvuru işlemlerini E-Devlet kapısından yapabiliyor. İlçenizdeki en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek de başvuruyu tamamlayabilirsiniz.

Başvuran kişinin Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması, hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular dikkate alınmayacak.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?
Aylık destek miktarı kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödenecek. Daha önce 450 TL ila 650 TL arasında belirlenen miktarlar 850 TL – 1.250 TL arasına yükseldi.

Aile Destek Programı’nın yanı sıra Çocuk Destek Bileşeni de hayata geçti ve bu destekle birlikte ailelere sağlanan bütçe artırıldı.

Aile Destek programından yararlanmanın en önemli şartı, hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olmasıdır.

Eski ödeme tablosuna göre gelirler şu şekildeydi:

450 TL ve altı gelir - 600 TL destek

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı gelir – 550 TL destek

911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı gelir – 500 TL destek

1372,30 TL üzeri ─  1833,45 TL’den az gelir – 450 TL destek

MİKTAR YÜKSELTİLDİ 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL - 600 TL olan destek tutarımızı 850 - 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” demişti.

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara da ek ödeme yapılacak.