27 / 04 / 2024

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…



Adalet Bakanlığı 7. Yargı paketine yönelik çalışmalarını tamamladı.  Pek çok yeni düzenlemeyi içeren yeni yargı paketi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından TBMM’ye gönderilecek.

Yeni yargı paketindeki düzenlemelere göre konutlarda çat-kapı haciz yapılması uygulaması sona ererken, kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan kira uyuşmazlıkları ise arabuluculuk kapsamına alınıyor.

BloombergHT’de yer alan haberde, 7. Yargı paketinde gerçekleştirilen güncellemelerle birlikte pek çok değişikliğin getirileceği bildirildi. Buna göre, kira ilişkisi kaynaklı uyuşmazlıkların tümü zorunlu arabuluculuk kapsamında olacak. Konutta 'çat-kapı’ haciz uygulaması da sona eriyor.

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

KONUTA HACİZLERDE HAKİM ŞARTI

Düzenlemeye göre, konutlara yapılacak haciz işlemlerinin kurallarında değişikliğe gidiliyor. Konuta haciz yapabilmek için hakim kararı zorunlu olurken, aksi takdirde haciz yapılamayacak.  Konutlardaki hacizler işlemlerinde, icra müdürünün verdiği haciz kararının uygulanabilmesi sadece “hakim onayından geçtikten sonra”  mümkün olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön