21 / 05 / 2024

Bu habere acil bakın! Devletten başvuran herkese 5400 TL verilecek

Bu habere acil bakın! Devletten başvuran herkese 5400 TL verilecek

Gereksinim sahibi insanlara yapılan sosyal destek ödemeleri herkes tarafından merakla sorgulanıyor. Her detayları merak edilen ödemelerin en merak edilenleri ise, Peki 5 bin 400 TL ödemeyi kimler alabilir? Tüm ayrıntılar haberimizde.



5 BİN 400 TL SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gereksinim sahibi vatandaşlara düzenli olarak maddi katkı saplamaya devam ediyor. Sosyal destek ödemeleri kişilerin gelirlerine, yaşına ve gereksinimlerinin olduğu konuya göre farklılık gösteriyor. Sosyal destek ödemeleriyle gereksinim sahibi vatandaşların maddi manada rahat etmeleri ve gereksinmilerini karşılamaları amaçlanıyor. Greksinim sahibi vatandaşlara her ay düzenli olarak 450 TL ve 600 TL arasında ödeme veriliyor. 

Bu habere acil bakın! Devletten başvuran herkese 5400 TL verilecek

5 bin 400 TL Sosyal Destek Ödemeleri

Ödemeler senelik olarak 5 bin 400 TL ve 7 bin 200 TL arasında farklılık göstermiş oluyor. Ödemelerden yararlanmak için başvurular e-Devlet sistemine giriş yaparak ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek sağlanıyor. E-Devlet üstünden online olarak başvuruda bulunacak kişilerin arama kısmına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımları yazıp çıkan başvuru formunu doldurması gerekiyor. Başvuru formunun tam ve doğru şekilde doldurulması gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da kimlikle birlikte giderek şahsen başvuru oluşturmak gerekiyor. 


Geri Dön