27 / 04 / 2024

Bu kursa katılan hem öğreniyor hem de 45 bin TL alıyor: İŞKUR’dan gençlere kaçırılmaz iş fırsatı 

Bu kursa katılan hem öğreniyor hem de 45 bin TL alıyor: İŞKUR’dan gençlere kaçırılmaz iş fırsatı 

İŞKUR, gençler için kaçırılmaz bir program sunuyor. Hem mesleki eğitim alınabiliyor hem de bu süreç içerisinde maddi destek sağlanıyor. Katılımcılar aylık olarak 7,411 TL ve 160 günlük eğitim süresince toplamda 45,609 TL harçlık kazanabiliyorlar. Eğitimler tamamlandığında gençlere iş de sağlanıyor.



Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsiz bireyler için sunduğu çeşitli programlarla istihdam fırsatlarını artırıyor. Özellikle gençler için hazırlanan mesleki eğitim kursları sayesinde katılımcılar, hem yeni bir meslek ediniyorlar hem de bu süreç içinde devlet destekli maddi yardım alıyorlar. İş piyasasının talep ettiği sektörlerde düzenlenen bu kurslar, katılımcılara günlük olarak 131,57 ile 285,06 lira arasında değişen bir ödeme yapmaktadır. İşte detaylar...

Ödemeler ne kadar?

Mesleki eğitim kursunda katılımcılar günlük olarak 175,42 lira alırken, eğer kurs sanayi sektörüne yönelik ise bu rakam 285,06 lira olmaktadır. Engelli bireyler ve eski hükümlüler için ise ödeme miktarları değişiklik göstermektedir. Eğer kurs istihdam garantisi sağlamıyorsa bu grup için günlük ödeme 131,57 liradır. İstihdam garantili bir kurs söz konusuysa günlük 175,42 lira ödeme yapılmaktadır.

 Bu kursa katılan hem öğreniyor hem de 45 bin TL alıyor: İŞKUR’dan gençlere kaçırılmaz iş fırsatı 

Sağlanan imkanlar nelerdir?

Meslek eğitimi kurslarına katılan gençlere eğer 26 gün boyunca kursa devam ederlerse, aylık olarak 4.560 lira maaş verilmektedir. Ancak eğer bu gençler sanayi sektörüne yönelik bir eğitim alıyorsa bu meblağ 7.411 liraya çıkartılıyor. Özel gruplar olarak kabul edilen engelliler ve eski hükümlüler için de 26 günlük katılım esas alınarak aylık 3.420 ile 4.560 lira arasında bir ödeme yapılıyor. Eğer gençler bu kurslara toplamda 160 gün boyunca devam ederlerse toplamda 28.067 lira ile 45.609 lira arasında bir gelir elde edebiliyorlar.

Kursa katılım için aranan şartlar nelerdir?

İŞKUR kapsamındaki bahsi geçen kursa katılım şartları belirlenmiştir. Bu şartlar şu şekildedir:

  • İşsiz ve kuruma kayıtlı olmak
  • 15 yaşını tamamlamış olmak
  • Mesleğin gerektirdiği şartları taşıyor olmak
  • Kurum tarafından aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak
  • Bu şartları taşıyanlar İŞKUR’un kursundan yararlanabilirler.

İŞKUR'un bu kursuna katılan gençlere yaklaşık 45 bin TL verilecek! İşte başvuru şartları...

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine Garanti BBVA'dan Eylül 2023 müjdesi!

Emekli maaşına yüzde 39,61 zam! Yeni yılda en düşük emekli maaşı tam bu kadar olacak! İşte kuruşu kuruşuna zamlı maaşlar


Geri Dön