16 / 05 / 2024

Bu yaz evler Bollywood filmlerinden ilham alıyor!

Bu yaz evler Bollywood filmlerinden ilham alıyor!

Çok renkli, çok dokulu, çok desenli, allı pullu, şaşaalı, ama aynı zamanda naif Bollywood filmleri tadında bir ev döşemek ister misiniz Dokuların başrolünde ise Bollywood havasının en önemli parçası olan ışıltılı ve yumuşak ipekler var...



 Uzakdoğu felsefesine göre, canlı veya cansız her şeyde, yaşadığımız mekanda ve çevrede bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik bir enerji var: Chi.

"Hayat gücü" veya "spritüel enerji" olduğuna da inanılan Chi akışım bloke etmemek ve akışın dik bir hat üzerinde olmamasını sağlamak, Feng Shui'nin temel kurallarına göre de çok önemli.

Yaşadığımız mekanda Chi akışının yavaş ve yumuşak dolaşarak hareket etmesini sağlamamız gerekiyor. Pozitif enerjili Bollywood evi yaratmak için de öncelikle bolca Chi'ye ihtiyacımız var.

İkinci sırada ise renk konusunda korkusuz, hatta cüretkâr olmak gerekiyor. Çünkü bu stil, aklınıza gelebilecek en parlak renkleri aynıodanın içinde buluşturuyor.

Kapılar ve duvarlar birbirlerine kontrast renklerde boyanıyor. Oranj, pembe, sarı, kırmızı, mor ve çivit mavisi ile yaratılan çok renkli katmanlar, tekstillerin ve döşemeliklerin üzerinde adeta dans ederek mekanlarm ana karakterini belirliyor.

Dokuların başrolünde ise Bollywood havasının en önemli parçası olan ışıltılı ve yumuşak ipekler var. Ayna, vazgeçilmez bir aksesuvar. Duvar patchvvork'leri, mozaikler, kokulu mumlar, tütsüler ve fil motifleri de Hint kültürünün mekanlardaki devamım sağlayacaktır. Büyüyü artırmak için, eski film afişlerinden de yararlanabilirsiniz. Yemek odamz çekici görünmelidir. Bolca ışık almalı ve havadar olmalıdır. Bu Chi'nin enerjisini artırır ve yiyeceklere de yansır.

Metal elementiyle ilişkili olduğu için beyaz masa örtüleri kullanmak iyi bir seçim. Ya da ağaç elementini simgeleyecek şekilde yeşil, sofradaki ana renginiz olabilir. Hint sofrasında önemli bir yeri olan baharatların renklerini

kullanın: Acı biber ve nar kırmızısı, kari, zencefil, mango, safran sarısı, tarçın rengi ile muz yaprağı ve nane yeşilini harmanlayın. Muson ikliminde yetişen çiçeklerin, aynı baharatlarda olduğu gibi canlı kırmızıları, turuncuları, pembeleri var. Hint kültüründe tanrüara adak adanırken kullanılan rengarenk çiçekler, hem mis gibi kokuları, hem parlak renkleri ile sofranızı zenginleştirir, tapınaklarm Uahi enerjisini yanıbaşımza taşır.

Sofrada
Kristal ve cam, ışığı yansıtarak artırdığı için sofradaki bolluk kavramım destekler. Aynalar da, sofradaki yiyecekleri ve renkleri çoğalttığı gibi dostlarınızın sayışım da artırır. Bu üçü bolluk simgesidir. Bu sebeple mumluk, şişe, kâse, fener gibi aksesuvarların cam olmasına dikkat edin. Hint kültüründe arınma, saflık ve tazelenmeyi temsil eden suya sofranızda yer verin. Cam aksesuvarların içini suyla doldurmak, cam ve kristalin yansıtıcı, çoğaltıcı etkisini kuvvetlendiriyor. Metal de yansıtıcı özelliği sayesinde sofranın pozitif enerjisini çoğaltma özelliğine sahip. Özellikle gümüş, Hint sofralarının vazgeçilmezi... Toprak elementini temsil eden sırlı seramik tabak ve kâseler, sofranızın enerjisini dengeleyecektir. Renkli keten peçetelerle desenli kâğıt peçeteleri birlikte kullanarak alışılmışın dışında bir tasarıma da imza atabilirsiniz

Hürriyet- Kelebek / Melda Narmanlı Çimen

 


Geri Dön