08 / 05 / 2024

Buca Sosyal Yaşam Kampusu ne zaman tamamlanacak?

Buca Sosyal Yaşam Kampusu ne zaman tamamlanacak?

Buca'da yapımına başlanan Sosyal Yaşam Kampusu 19 Mayıs 2015'te bitecekti olmadı. 2 kez süre uzatımına gidildi, "açılış tarihi 13 Kasım" denildi ancak bu da başarılamadı



İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılan hikayesine dönen projelerine bir yenisini daha ekledi. Üçyol-Üçkuyular Metro hattını 8 yılda, Balçova'daki teleferik tesislerini 7 yılda ancak hizmete sokabilen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Buca'daki Sosyal Yaşam Kampusu'nda da tarih taahhüdünü yerine getiremedi. Buca Tınaztepe'de 65 bin 302 metrekarelik alan üzerine kurulu, içinde huzurevi, çocuk ve gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzu, spor salonu gibi tesislerden oluşması planlanan Sosyal Yaşam Kampusu 54 milyon 927 bin 634 liraya Rita İnşaat ve Er-Ka İnşaat ortak girişimine ihale edildi. Yapımına 19 Temmuz 2013'te başlanan kampus inşaatının 19 Mayıs 2015 tarihinde bitirilmesi öngörüldü. Fakat yüklenici firma, 19 Mayıs'ta inşaatı bitiremedi. 


KABASI TAMAMLANABİLDİ 

Böyle olunca Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmaya 133 gün süre uzatımı verdi. İşlerin çok yavaş ilerlediği inşaatta, yüklenici firma yine verilen sürede tesisi hazır hale getiremedi. 7 binadan oluşan yerleşkenin halen sadece kaba inşaatının bittiği gözlendi. Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Yayın Şube Müdürlüğü Bilgi Edinme Birimi'nden 20 Ekim 2015 tarihinde yapılan açıklamada ise yüklenici firmaya 13 Kasım 2015 tarihine kadar süre verildiği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Daire Başkanı Ayşen Kalpalı imzalı yazıda, "İlgili Bilgi edinme Başvurusu ile 'Buca Sosyal Yaşam Kampusu Yapılması İşi' hakkında bilgi istenmektedir. Buca Sosyal Yaşam Kampusu Yapılması İşinde sözleşme ve Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri doğrultusunda işin yapımı sırasında ortaya çıkan nedenlerle yapılan proje revizyonu ileve ek imalatlar ve imalat miktarı artışları nedeniyle keşif artışı yapılmış ve bu nedenle 13/11/2015 tarihine kadar süre verilmiştir. Bu durumun Kamu İhale Kanununa göre herhangi bir aykırılığı bulunmamaktadır" cümlelerine yer verildi. 


TESİSTE NELER VAR 

İnşaatının tamamlanması durumunda yerleşkenin içinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve spor salonu olacak. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları olacak. Engellilere eğitim ve spor yapma olanağı sağlanacak kampustaki Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşlılara da hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Yerleşkedeki huzurevinin bir bölümü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, bir bölümü de sağlıklı yaşlılar için kullanılacak. 


Sabah Egeli


Geri Dön