28 / 04 / 2024

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.



İzmir’in Buca ilçesi sınırlarında kalan ve 1967'de ‘Gecekondu Önleme Bölgesi (GÖB)’ ilan edilmiş olan bölgede kalan 50001 ada 2 ve 3 parsel, 50134 ada 1 parsel ve 500029 ada 1 sayılı parselin imar planları yayımlandı. 

Egedesonsöz'de yer alan habere göre mülkiyeti Buca Belediyesi,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Hazinesi’ne ait olan taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planları yeniden askıya çıkarıldı. Verilen bilgilere göre askıya çıkarılmış olan bu imar planları ile beraber 34 bin 84 metrekare büyüklüğündeki belediye hizmet alanı, yeşil alan ve otopark alanının 2 bin 849 metrekarelik bölümü konut alanı, 13 bin 118 metrekarelik alanı belediye hizmet alanı, 8 bin 721 metrekarelik kısmı teknik öğretim alanı, geri kalanı ise sosyal tesis alanı, park alanı, otopark alanı ve yol şeklinde ilan edildi.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

34 KONUT EKLENDİ 

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu planlar bir ay boyunca askıda kalacak. Verilen bilgilere göre konut alanı için 1,2 emsal ve 12,5 metre yükseklik hakkı da tanındı. Söz konusu plana göre 34 konut inşa edilmesi planlanıyor. Plan açıklama raporunda şu ifadelere yer verildi: Söz konusu İmar Planı ile; ilçe sınırları içinde bulunan 1965-1970'li senelerde Gecekondu Önleme Bölgesi dahilindeki taşınmazlardan 775 sayılı kapsamında değerlendirilip tapuları verilmeyen taşınmazların durumları ile ilgili olarak; Maliye Hazinesi mülkiyetinde olan ve imar planında "Belediye Hizmet Alanı" şeklinde ayrılmış olan taşınmazın yaklaşık olarak 2 bin 850 metrekarelik bölümünün "Konut Alanı" olarak ayrılarak söz konusu sorunun giderilmesine ilişkin 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve Plan Değişikliği hazırlandı. Bunun dışında halihazırda 50001 ada 3 numaralı parselin dışına yapılmış olan ve metruk durumdaki rehabilitasyon merkezinin parsel ile uyuşmazlığı da giderildi.


ŞEHİR PLANCILARI ODASI İPTAL ETTİRMİŞTİ 

Yine verilen bilgilere göre parsellere dair 2018'de hazırlanmış olan imar planı Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınmış ve yerel mahkeme iptal etmişti. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi kararı temyize taşısa da son olarak Danıştay tarafından karar onanmıştı. Söz konusu kararda bölgenin hali hazırdaki imar planlarında belediye hizmet alanı şeklinde olması gösterilmişti.

Kök maaşı 5 bin 500 ve 7 bin 500 TL olan emekliler dikkat: Yüzde 20 veya yüzde 33 zam! 

TOKİ'den Erzincan'a yeni proje geliyor! 

Borsa yatırımı nasıl sonuç verir? Borsada para nasıl kazanılır?


Geri Dön