27 / 04 / 2024

Borsa yatırımı nasıl sonuç verir? Borsada para nasıl kazanılır?

Borsa yatırımı nasıl sonuç verir? Borsada para nasıl kazanılır?

Analist Arif Coşkun, X hesabından yaptığı paylaşımda, borsada paranın nasıl kazanılacağını ve borsa yatırımının nasıl sonuç vereceğini örnekler vererek açıkladı.



Borsa yatırımı yıllık bazda yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olarak TÜİK tarafından onaylandı. Aylık bazda en çok altın kazandırken, yıllık bazda en çok kazananalar borsa yatırımcıları oldu. Borsa sayesinde insanlar çok büyük şirketlerden hisse senedi alabiliyor. Borsa'dan büyük kazançlar elde etmek isteyen yatırımcılar ise borsa yatırımı ile ilgili merak ettiği soruların yanıtlarını arıyor.

Analist Arif Coşkun, X hesabından yaptığı paylaşımda, borsa yatırımcıları için  borsada paranın nasıl kazanılacağını ve borsa yatırımının nasıl sonuç vereceğini açıkladı. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Coşkun'un paylaşımının altına gelen bazı komik yorumlar ise yüzleri gülümsetti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arif Coşkun'un yaptığı paylaşım şu şekilde;

''1 milyon paran var diyelim ki araba almak istiyorsun araba 1.5 m Tl Diyorsun ki faize koyayım koydun seneye oldu paran 1.5m araba oldu 1.9 Diyorsun döviz alayım 1 milyona 33.333 dolar alıyorsun yaklaşık araba da 50b dolar seneye dövizin yine 33.333 dolar araba yine 50b dolar Borsaya koyuyorsun 1m u 1 sene sonra paran 3m da olabilir 300b de; iki araba da alabilirsin, Otostopçu da olabilirsin. İşte borsa böyle bir yerdir, Yiğidin harman olduğu yerdir borsa. Peki 1m Lirası olan 1 sene sonra sonrası için satın alma gücünü nasıl koruyacak fikri olan?''

 

 

Gölge adlı twitter kullanıcısı konuyla ilgili olarak şöyle bir örnek verdi ''2020 yılında yanılmıyorsam Audi A6 sıfırı 173 bin TL idi ben o para ile ne yaptım Audi almadım iki Auidi alacağım diye borsada al sat yaptım sonra ne oldu tekerleğini bile alamadım:)) Sorsan borsacıyiz :))'' diyerek ne arabada ne de borsada kazanamadığını söyledi. 

 

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

TÜİK açıkladı! En çok kazandıran yatırım aracı ne oldu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön